Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: AIK-stjärnan om Marockos VM-succé: "Spelarna är hjältar"

Fotbolls-VM 2022

Marocko har redan skrivit historia - och har chans på VM-guld.
Nabil Bahoui, 31, tror att spelarna kommer vara hjältar för evigt.
- De kommer att få ett fantastiskt välkomnande hem. Kungen kommer säkert vara inblandad, säger AIK-stjärnan till TV4.

2:35
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se inslaget med Nabil Bahoui i spelaren ovan.

Marocko har chockat en hela fotbollsvärld.

Succélandslaget har redan skrivit historia då man som första nation från Afrika har tagit sig till semifinal i VM. Nabil Bahoui, till vardags i AIK, är uppväxt i Sverige men har marockanska rötter och har varit på plats i landet under världsmästerskapet.

- Det är bara positiva vindar där. Det känns som att landet skakar av glädje. Det är en stor tid för fotbollen, både för Marocko och Afrika. Det är en härlig känsla, säger han till TV4.

Hur stort är det?
- Historiskt. Om man kollar afrikanska landslag så är det inga som har tagit sig till semifinal, så Marocko som land är hur stolt som helst. Och det var man bara med gruppsegern. Man har suttit hemma och skakat till. Det är bara glädje.

ANNONS

Hur ser folket på framgången?
- Grejen är att vi alltid har vetat om att talangen finns där och att vi har de individuella spelarna, det häller bara att få ihop laget. Det känns som att den nya tränaren Walid (Regragui) har lyckats med det på kort tid, han har ju bara varit där i två månader. Så folket är inte så chockat faktiskt.

Nu väntar ett laddat möte med Frankrike i semifinal. Nabil Bahoui menar att de marockanska spelarna redan är hjältar i folkets ögon, oavsett hur sluttampen av världsmästerskapet utspelar sig.

- Och det tror jag att spelarna kommer känna av. De kommer säkert att vara hjältar för evigt. Vi får se hur långt de går, men bara utifrån vad de har gjort hittills vet jag att de kommer vara hjältar.

Hur långt tror du Marocko kan gå?
- Jag har alltid sagt att jag tror de kan gå hela vägen, även om det känns orealistiskt. Men en gruppseger, i den tuffa gruppen, räckte gott och väl för mig. Vi får se. Allt från och med nu är en bonus.

ANNONS

Hur stort skulle det vara för Marocko med ett VM-guld?
- Det är svårt att säga. De kommer att få ett fantastiskt välkomnande hem, kungen kommer säkert att vara inblandad och så vidare. Det är det största som har hänt afrikansk fotboll hittills, så det är verkligen en stor grej.

Nabil Bahoui har representerat AIK sedan sommaren 2019 men sitter nu på ett utgående kontrakt med klubben.

Semifinalen mellan Frankrike och Marocko sänds på TV4 samt streamat på cmore.se. Avspark 20.00.

Publicerad 2022-12-14 kl 10:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto