TV: Känslosamt när Embolo sköt Schweiz till seger - valde att inte fira: "Krossar hjärtan"

Fotbolls-VM 2022

Breel Embolo sköt Schweiz till seger mot Kamerun.
Då blev det känslosamt för målskytten - eftersom han är född i Kamerun.
"Embolo krossar Kameruns hjärtan", skriver Sky Sports Laura Hunter.

1:10

Avbryt
Försök igen

Se Breel Embolos mål i spelaren ovan.

På torsdagen var det dags för grupp G att ge sig in i VM. Först ut var Schweiz mot Kamerun.

Schweiz kommer från ett bra VM-kval då nationen slutade etta i sin grupp och lyckades hålla Italien bakom sig.

I Schweiz återfinns lagkapten Granit Xhaka. Mittfältaren har en fin säsong i Arsenal med sig in i mästreskapet, där det har blivit tre mål och tre assist. Kamerun ställer upp med den Barcelona-fostrade, numera Inter-målvakten André Onana. Lagets stora anfallsstjärna stavas Eric Maxim Choupo-Moting.

I inledningen av matchen stod Kamerun för flera fina målchanser, men man saknade det sista för att det skulle bli riktigt farligt. Karl Toko Ekambi stod för ett anfall där man gavs två bra chanser att ta ledningen. Men efter att Yann Sommer släppt det första skottet till retur gick returen strax ovanför ribban.

Choupo-Moting lyckades springa sig fri och fick till ett avslut innan försvarande Manuel Akanji hann ifatt. Men skottet gick rakt i Sommers famn.

Och Kamerun närmade sig ett ledningsmål. Man kom till flera fina anfall men hade problem i avslutningsläget. Även Schweiz letade sig fram och skapade anfall, men liksom Kamerun blev det ofarligt i avsluten.

Det sista som hände i första halvlek var att mittbacken Manuel Akanji hade ett jätteläge på hörna. Han hoppade högst men lyckades inte styra nicken rätt.

Men i andra halvlek fick Schweiz det att fungera redan från start, samtidigt som Kamerun hamnade fel i positionsförsvaret. Schweiz kunde smidigt spela sig igenom Kamerun som blev bolltittande. Anfallet avslutades med att Xherdan Shaqiri hittade in till Breel Embolo som tryckte dit 1-0 efter 48 minuter. Men Embolo valde att inte fira målet eftersom han är född i Kamerun.

"Embolo krossar Kameruns hjärtan. Hans firande är något nedtonad men han kokar på insidan. Det var precis vad schweizarna behövde för att lösa nerverna", skriver Sky Sports Laura Hunter.

Inför matchen gjorde Embolo en intervju med franska L'Equipe.

- Jag har många vänner där, majoriteten av min familj bor där, min pappa bor fortfarande i Kamerun. Det är en väldigt speciell match, sade han.

Det var ett helt annat Kamerun som klev ut i andra halvlek. Man lyckades inte alls skapa anfall som i första halvlek - och när 1-0 var ett faktum föll det mesta.

"Kamerun lever något farligt nu - absolut inte den sida vi såg i den första halvleken. Målet har sugit det mesta av energin och entusiasmen ur deras spel", skriver Laura Hunter.

När drygt 70 minuter hade passerat gjorde båda lagen flera byten. För Schweiz del klev målduon Xherdan Shaqiri och Breel Embolo av och ersattes av Noah Okafor och Haris Seferovic. I Kamerun klev både Choupo-Moting och Ekambi av för att lämna plats åt Vincent Aboubakar och Georges-Kevin N'Koudou.

Schweiz aspirerade på utökning när matchuret hade gått till tilläggstid. Men det fanns lite kraft kvar att ge i Kameruns försvar och man lyckades hålla undan.

Matchen slutade 1-0.

Schweiz: Sommer - Widmer, Akanji, Elvedi, Rodríguez - Freuler, Xhaka - Shaqiri, Sow, Vargas - Embolo

Kamerun: Onana - Fai, Castelletto, N'Koulou, Tolo - Zambo Anguissa, Hongla, Oum Gouet - Mbeumo, Choupo-Moting, Toko Ekambi