TV: Spaniens totala överkörning - krossade Costa Rica med 7-0 (!)

Fotbolls-VM 2022

Spanien fick i kväll en drömstart i Qatar-VM.
Luis Enriques landslag krossade Costa Rica med 7-0.
"Pedri är turneringens bästa spelare så här långt", skriver Liverpool-ikonen Jamie Carragher på Twitter.

Olmo ger Spanien ledningen

Spanien ställdes under onsdagen mot Costa Rica i första gruppspelsomgången i Qatar-VM, och fick en drömstart i första halvlek. Redan i den elfte minuten blev Dani Olmo frispelad i straffområdet och satte bollen i mål till 1-0, och tio minuter senare mötte Marco Asensio ett inspel i straffområdet till 2-0. Det var bara en försmak.

Spanien fortsatte sedan att trycka på framåt, och blev i den 30:e minuten tilldelat straff efter att Jordi Alba blivit nedgjord i straffområdet. Då utökade Ferran Torres till 3-0.

Torres nöjde sig heller inte med det och blev i andra halvlek tvåmålsskytt till 4-0, medan Gavi slog till på volley i slutskedet till 5-0. I och med målet blev Gavi, som är 18 år och 110 dagar gammal, den tredje yngsta målskytten någonsin efter Manuel Rosas (18 år och 93 dagar) och Pele (17 år och 239 dagar) i ett VM.

"Det är en otrolig volley intill stolpen från utsidan av straffområdet", skriver The Athletic-journalisten Dermot Corrigan på Twitter.

Spanien vann till slut med 7-0 efter ytterligare två mål på övertid signerade Carlos Soler och Alvaro Morata, och fick därmed en drömstart på mästerskapet i Qatar. Kvällens seger är även Spaniens största någonsin i ett världsmästerskap.

Spanien: Simon - Alba, Laporte, Rodri, Azpilicueta - Pedri, Busquets, Gavi - Olmo, Asensio, Torres.

Costa Rica: Navas - Spence, Oviedo, Duarte, Calvo - Martinez, Borges, Tejeda - Campbell, Contreas, Bennette.