Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Världsmästarna på väg till Buenos Aires för att hyllas: "Alla möjliga känslor"

Fotbolls-VM 2022

Argentinas landslag är på väg hem till huvudstaden, Buenos Aires.
Där kommer de få ta emot folkets kärlek och glädje.
- Man förbereder sig på alla möjliga sätt, det är otroligt mycket flaggor ute, säger Anna Brolin i TV4 Sporten på plats i Argentina.

Foto: Bildbyrån/TV4

Se ett utdrag från TV4 sporten i spelaren ovan.

Redan igår hyllades Argentinas landslag med en öppen bus-parad i Doha, Qatar. Nu är världsmästarna på väg hemåt till Buenos Aires för att hyllas. 

- Man förbereder sig på alla möjliga sätt, det är otroligt mycket flaggor ute, man pryder bilarna med flaggorna, säger TV4:s Anna Brolin på plats i Buenos Aires. 

Hon fortsätter:

- Firandet vet vi inte exakt tid men man väntar sig att laget ska åka runt i stan och ta emot folkets jubel och det känns i varje argentinsk själ att man förbereder sig på att ta emot sina hjältar.

Men även under natten till måndagen var det ett firande som aldrig ville ta slut i Argentina.

Annons

- Det går faktiskt inte riktigt att beskriva det vi fick uppleva under den här natten. En miljon människor som fyllde världens bredaste gata på alla möjliga sätt. Det var alla möjliga känslor man fick uppleva, det hoppades, det gräts, det skreks av lycka och det här höll på i princip hela natten, runt fem började det skingra sig. 

Brolin förklarar också betydelsen av det här VM-guldet för invånarna i Argentina som tackar sitt landslag för att man nu fått något annat att tänka på i en annars tuff tid. 

- Det betyder otroligt mycket, man vill stolt visa upp VM-pokalen och man tatuerar sig och man tackar också landslaget i tidningarna, säger Brolin och fortsätter:

- Man tackar för att man får tänka på något annat för det är en speciell situation som råder i landet som befinner sig i en hundraprocentig inflation. Det är ett extremt tufft läge ekonomiskt och nu får man skringra tankarna och tänka på något annat, det finns en enorm tacksamhet.

Annons
Publicerad 2022-12-19 kl 23:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto