TV: Knallen: Nordmakedonien slog ut Italien - spelar playoff-final mot Portugal

Nordmakedonien vann med ett sent mål och slog ut den regerande Europamästaren.
- Jag har ingenting att säga. Något otänkbart hände ikväll, säger Italiens förbundskapten Roberto Mancini till Rai Sport.

3:53

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Italien-Nordmakedonien i spelaren ovan.

Vare sig Italien eller Nordmakedonien knep en direktplats till VM i Qatar 2022. Därför gjorde de under torsdagen upp i VM-kvalets playoff-semifinal i Palermo på Sicilien, i en match där vinnaren skulle möta vinnaren i mötet mellan Portugal och Turkiet i en playoff-final.

Redan från start tog Italien tag i taktpinnen. Hemmalaget dominerade bollinnehavet stort och skapade flest chanser.

Matchens första stora chans kom när Domenico Berardi med halvtimmen spelad hittade skottläge utanför det nordmakedonska straffområdet. Dessvärre för Italien och Berardis del fick anfallaren inte tillräckligt med kraft i avslutet, utan Stole Dimistrievski kunde enkelt rädda.

0-0 stod sig in i halvtid och den andra halvleken bjöd därefter på samma matchbild.

Mycket kretsade kring Berardi. I den 54:e minuten hade anfallaren ett avslut som smet precis utanför stolproten och bara fyra minuter senare hade han ett skott som gick tätt över ribban.

Men istället för ett italienskt mål bjöds det på en rejäl skräll.

På tilläggstid i den andra halvleken drog Aleksandar Trajkovski till med ett långskott utanför Italiens straffområde som letade sig in intill den bortre stolpen till 1-0 Nordmakedonien. Ett mål som fastställde slutresultatet - och en rejäl skräll.

Det blir Nordmakedonien som kommer att möta Portugal i playoff-final. Något som innebär en bragd för gästerna, men ett stor misslyckande av hemmalaget, som missar sitt andra raka VM-slutspel efter att även ha missat VM i Ryssland 2018.

- Landssorg i Italien i morgon, säger C Mores expert Hasse Backe.

Italiens förbundskapten, Roberto Mancini, pratade med den italienska tv-kanalen Rai Sport efter matchen. Han hade svårt att sätta ord på sin besvikelse.

- Jag är mer än besviken. Jag har ingenting att säga. Något otänkbart hände ikväll. Vi förtjänade att vinna EM, men nu har vi haft rejäl otur. Men det är så det är, det är verkligheten. Jag lider med mina spelare.

På frågan om han kommer att fortsätta vara Italiens förbundskapten hade han inte något klart svar.

- Vi får se. Just nu är jag för besviken för att prata om min framtid. Så vi får se. Jag är säker på att det här laget har en fantastisk framtid framför sig. Mitt mål nu är att supporta spelarna mer än någonsin.

Även lagkaptenen, Giorgio Chiellini, pratade med tv-kanalen.

- Vi gjorde några misstag i september och vi fick betala för dem nu. Jag är stolt över mina lagkamrater och den här gruppen. Vi måste börja om, säger han och fortsätter:

- Det är en enorm tomhet inom oss just nu. Jag hoppas vi kan använda det och komma starkare ur detta i framtiden. Jag hoppas att det är med den här förbundskaptenen, som gjort så mycket för landslaget.

Italien: Donnarumma - Florenzi, Mancini, Bastoni, Palmieri - Barella, Jorginho, Veratti - Berardi, Immobile, Insigne.

Nordmakedonien: Dimitrievski - S. Ristovski, Velkovski, Musilu, Alioski - Churlinov, Ademi, Bardi, Nikolov - M. Ristovski, Trajkovski.

Följ allt från playoff till VM på C More.