Bayern bröt Lyons svit - dåliga nyheter för Häcken

Women´s Champions League

Bayern München besegrade Lyon med 1-0.
Dåliga nyheter för Häcken - som nu har fyra poäng upp till andraplatsen.

Champions League-kvällen inleddes på ett mardrömslikt sätt för BK Häcken när man förlorade med 1-2 mot Benfica på tilläggstid och förpassades till sistaplatsen i grupp D. Senare under kvällen tog Bayern München emot Lyon i samma grupp.

Inför matchen låg Lyon på maximala nio poäng, medan Bayern München hade samlat ihop fyra poäng. En seger för Lyon var därför att föredra för Häcken i kampen om andraplatsen. Så blev det inte.

Bayerns japanska mittback Saki Kumagai nådde högst på en hörna och nickade in 1-0 efter 69 minuter. Det blev också matchens slutresultat efter att Lyon haft en boll som dansat framför mållinjen i slutsekunderna.

Segern för Bayern upp på sju poäng i tabellen, vilket innebär att de bara är två poäng efter ettan Lyon. Benfica ligger trea på fyra poäng och Häcken ligger sist på tre poäng. I nästa omgång tar Häcken emot Bayern München innan man avslutar borta mot Lyon.

Hanna Glas byttes in efter 77 minuter för Bayern mot Lyon, medan Sofia Jakobsson blev kvar på bänken hela matchen.

Publicerad 2021-11-17 kl 23:10