TV: Svenskkollen - Gerndt och Hamads succévecka

I klippet sammanfattar Fotbollskanalen Europa-gänget den gångna veckan och här nedanför är en utförlig sammanställning.

(Ligamatcher/Mål)

Belgien

Standard Liege

Jiloan Hamad – 3/1

Blev stor matchhjälte för sitt Standard. Blev inbytt med en kvart kvar och ställningen 1-2 till gästerna Waasland-Beveren, när Hamad genom en assist och ett mål vände matchen. Svensken som tidigare bara fått göra två kortare inhopp fick alltså presentera sig för den belgiska publiken på riktigt.

Cypern

Anorthosis Famagusta

Markus Holgersson – 19/0

Startade i 1-0-segern hemma mot ligajumbon Doxa Katokopias FC. Laget är nu på delad tredjeplats och är i praktiken klara för slutspel.

AEL Limassol FC

Maic Sema – 4/0

Började på bänken när hans Limassol tog emot ligatrean AC Omonia på hemmaplan. 26-åringen byttes in med en kvart kvar att spela vid ställningen 0-1, men kunde inte påverkar slutresultatet. AEL Limassol förlorade och riskerar nu att få spela nedflyttningsomgång.

Danmark

Randers FC

Karl-Johan Johnsson – 17/0, 10 nollor

Spelade från start i bortamatchen mot FC Nordsjalland då man också vann med klara 3-0. Höll nollan trots att man spelade med en man mindre i över halva matchen.

Joel Allansson – 0/0

Kunde ha gjort sin första ligamatch mot Nordsjalland då han satt på bänken. Men förra IFK Göteborg-mittfältaren fick inte chansen att komma in.

Mikael Ishak – 13/5

Tog ett direkt rött kort i november som hängde över svensken. Var avstängd och missade därför matchen mot Nordsjalland.

Viktor Lundberg – 17/5

Fanns inte med i matchtruppen mot Nordsjalland.

FC Midtjylland

Johan Dahlin – 0/0

Har match ikväll mot Odense

Petter Andersson – 12/2

Kristoffer Olsson – 6/0

Borta från spel då han rehabiliterar det brutna vadben som han drog på sig under landslagslägret i Abu Dhabi. Missar därför dagens match mot Odense.

FCK Köpenhamn

Johan Wiland – 0/0

Tredjemålvakt i FCK och fanns inte med i gårdagens trupp mot FC Vestsjaelland.

Ludwig Augustinsson – 1/1

Gjorde drömdebut för sin nya klubb då han som ytterback fick en assist och gjorde även själv ett mål. Målet kom då han tagit en offensiv räd in i straffområdet för att sedan avsluta på sin egen retur. Matchen slutade 2-0 och svensken var alltså inblandad i matchens båda mål.

Per Nilsson – 6/0

Satt på bänken hela matchen mot Vestsjaelland.

Mikael Antonsson – 15/0

Startade som mittback och spelade hela matchen. Fick hålla nollan bakåt i 2-0-segern.

Ålborg BK

Rasmus Jönsson – 2/0

Startade i helgens match mot Bröndby som man vann med 1-0. Svensken blev utbytt med en halvtimme kva att spela och befann sig inte på planen när hemmalaget gjorde sitt mål.

Andreas Blomqvist – 0/0

Fick inte plats på bänken mot Bröndby, utan mittfältaren får vänta på sin ligadebut.

Bröndby IF

Johan Elmander – 12/1

Fanns inte med i truppen mot Ålborg när Bröndby förlorade med 0-1.

Johan Larsson – 1/0

Gjorde sin debut i Bröndby när laget gästade Ålborg. Startade matchen och spelade sedan nittio minuter.

FC Nordsjälland

David Moberg Karlsson – 12/0

Spelade från start i 0-3-förlusten mot Randers. Hade ingen rolig kväll och blev senare också utbytt med tio minuter kvar att spela.

Esbjerg fB

Erik Friberg – 1/0

Fanns med från start i 3-1 segern borta mot Silkeborg IF. Blev utbytt med tio minuter kvar att spela och hade då hunnit assistera fram Robin Söder till ett av målen. Gjorde sin seriedebut.

Robin Söder – 13/4

Blev målskytt i segern mot Silkeborg. Startade matchen och spelade sedan i nittio minuter.

Michael Almebäck – 0/0

Fanns inte med i truppen mot Silkeborg.

Daniel Larsson – 0/0

Hoppade in i paus och gjorde sin debut i den danska ligan. Bildade anfallspar med Robin Söder, men den svenska duon lyckades inte göra några fler mål i den andra halvleken.

FC Fredericia

Mikael Rynell – 17/0

Spelade från start i träningsmatchen mot Kolding som man vann med 2-0. Den danska andraligan har ännu inte kommit igång än, men det har Mikael Rynell som spelade nittio minuter.

Swansea City

Modou Barrow – 7/0

Kämpar för att komma tillbaka från en knäskada. Fanns inte med i helgens trupp då Swansea besegrade Manchester United.

Sunderland AFC

Sebastian Larsson – 26/3

Fanns med från start i helgens 0-0-match mot West Bromwich. Spelade 90 minuter, men precis som alla andra spelare på planen gick svensken mållös av planen.

West Bromwich

Jonas Olsson - 4/0

Satt på bänken i matchen mot Sunderland men fick aldrig chansen att komma in.

Fulham FC

Alexander Kacaniklic – 9/1

Spelade från start när Fulham spelade en helt mållös match borta mot bottenlaget Millwall i helgen. Hade ett farligt skott mot mål som tvingade Millwalls målvakt att göra en kvalificerad räddning i den första halvleken. Blev senare utbytt när det var trettio minuter kvar att spela.

Blackburn Rovers

Marcus Olsson – 30/0

Fick börja på bänken vilket inte är vanligt för svensken som spelat de flesta matcher från start i år. Olsson tilläts inte komma in på plan när Blackburn kryssade hemma mot Blackpool.

Norwich City

Martin Olsson – 28/1

Fanns på planen i 90 minuter när hans Norwich körde över toppkandidaten Watford på bortaplan med 3-0. Svensken spelade hela matchen och fanns ute på gräset när Norwich gjorde tre mål de sista 25 minuterna.

Watford FC

Joel Ekstrand – 19/1

Hade ingen rolig kväll mot Norwich under lördagen. Behövde se gästerna göra tre mål vilket innebar att Watford tappade tre viktiga poäng. Men svensken är nu tillbaka från sin skada och har fått förtroende av sin tränare.

Derby County

Isak Ssewankambo – 0/0

Slitit av menisken i knät under en träning och blir nu borta i upp mot åtta veckor. Ett hårt slag mot den svenska U21-landslagsmannen som precis flyttat till England från Holland.

Frankrike

SC Nice

Niklas Hult – 21/1

Nice mot Monaco såg länge ut att gå mot 0-0 när Niklas Hults lagkamrat Kevin Gomis bestämde sig för att göra så här. Misstaget avgjorde matchen åt Monacos fördel. Svensken fanns med i startelvan och fick förtroendet hela matchen.

Bordeaux

Isaac Kiese Thelin – 5/0

Kritiken mot det dyra nyförvärvet börjar nu bli stor hos de franska fansen. Väntar fortfarande på sitt första mål i Bordeaux-tröjan och även i helgens match mot Rennes blev Kiese-Thelin mållös.

Rennes

Ola Toivonen – 19/6

Svenskens prestationer i den franska ligan är mycket upp och ner just nu. Fick starta mot Nice och skapade några chanser att avgöra matchen, men det var inte svenskens dag. Gick av mållös precis som sin landsman i motståndarlaget.

Paris SG

Zlatan Ibrahimovic – 18/11

Fanns på planen när PSG besegrade Toulouse med 3-1. Den svenska superstjärnan blev mållös men stod för en fin klackassist fram till Adrien Rabiots 1-0. Efteråt var svensken nöjd.
– En stabil match. Vi har kontroll på matchen, sa Zlatan i en intervju med Cmore.

Grekland

PAOK
Sotirios Papagiannopoulos – 4/0

Fick förtroendet fråns start i helgens 3-1-seger borta mot mittenlaget Veroia FC. Stod för en stabil insats men efter att ha fått ett gult kort med kvarten kvar blev han utbytt på tilläggstid.

Olympiakos

Jimmy Durmaz – 16/2

Grekiska huliganer valde att storma planen inför bortamötet med Panathinaikos och stor turbulens uppstod. Bengaler kastades och raketer sköts iväg. Ändå spelades det fotboll där Jimmy Durmaz startade på Olympiakos mittfält. Svensken blev utbytt med fem minuter kvar och kunde från bänken se sitt lag reducerade till 1-2 som också blev slutresultatet.

Panathinaikos FC

Marcus Berg – 14/7

Kaos utanför planen – som sedan också blev på planen. Ändå lyckades hemmalaget Panathinakos hålla fokuset uppe och vinna mot serieledaren Olympiakos. Svensken spelade hela matchen men gjorde inget av de två målen.

Emir Bajrami – 4/0

Skadekänningar har stoppat Bajrami från spel de senaste veckorna. Även denna vecka saknades Köping-sonen i matchtruppen. Ryktas vara på väg hem till Elfsborg.

Valmir Berisha – 0/0

Har det tufft i Grekland och är konstant petad ur matchtrupperna. Fanns inte med i truppen mot Olympiakos.

AEK Athen

Jakob Johansson – 7/0

Skulle haft match i helgen mot Paniliakos men motståndarlaget drog sig ur ligan. Matchen blev därför inställd.

Holland

SC Heerenveen

Kristoffer Nordfeldt – 24/0, 6 nollor

Spelade från start när hans lag vann hemma mot Groningen med 3-1.

Sam Larsson – 14/5

Åkte förra helgen på en lårskada som befarades vara allvarlig. I veckan kom glädjande besked då skadan är lindrigare än förväntat. Kommer att vara borta två till fyra veckor, och är alltså snart tillbaka i spel igen.

Simon Thern – 7/2

Succe för mittfältaren som fortsätter leverera nere i den holländska ligan. På söndagen öppnade han målskyttet mot Groningen med ett riktigt vackert avslut.

Viktor Noring – 0/0

Har för tillfället svårt att ta en plats i Heerenveens matchtrupp och får sitta på läktaren som klubbens tredjemålvakt.

Heracles Almelo

Denni Avdic – 13/2

Blev målskytt och superinhoppare för Heracles när han gjorde mål bara tre minuter efter att ha kommit in på planen. Fick sitta på bänken i 73 minuter och gick direkt in och gjorde mål. Utrecht kvitterade dock några minuter senare och matchen slutade oavgjort.

FC Twente

Rasmus Bengtsson – 17/1

Har enligt holländska medier kommit överens med klubben redan nu att inte förlänga sitt avtal som löper ut i sommar. Fanns inte med i truppen när Twente förlorade hemma mot Vitesse med 2-1.

FC Groningen

Simon Tibbling 7/0

Fanns med från start i svenskmötet mot Heerenveen när Groningen med 1-3. Tibbling hade ändå en bra afton då han börjar bli en nyckelspelare i sin nya klubb. Blev däremot utbytt med tjugo minuter kvar att spela.

Rasmus Lindgren - 13/0

Fick starta som mittback för Groningen. En ovanlig position för Lindgren som också fick släppa tre mål bakom sig. Spelade nittio minuter, men drog på sig ett gult kort i den andra halvleken.

Dino Islamovic – 8/0

Fanns på bänken i matchen mot Heerenveen men fick inte möjlighet att entra planen.

Willem II

Samuel Armenteros – 20/9

Startade för Willem hemma mot Ajax där man fick 1-1 och en poäng. Svensken spelade 90 minuter men blev mållös.

AZ Alkmaar

Viktor Elm – 16/0

Fanns återigen med i truppen för AZ efter sin lårkaka. Satt på bänken hela matchen utan att få komma in i 2-0-segern borta mot Go Ahead Eagles.

Muamer Tankovic – 20/5

Inledde på bänken i matchen mot Go Ahead Eagles men byttes in med en kvart kvar. Skapade varken mål eller någon assist på planen.

Mattias Johansson – 21/1

Som vanligt så fick Johansson spela 90 minuter och gjorde en start insats. Laget höll nollan och ytterbacken var högst delaktig i detta då han stängde sin kant. Drog på sig en varning under den andra halvleken.

PSV Eindhoven

Oscar Hiljemark – 9/0

Fick inledda på bänken i hemmamatchen mot Dordrecht och fick inte komma in. PSV vann ändå med 3-0 och leder nu ligan med 14 poäng före Ajax, och hela 20 poäng ner till tredjeplacerade Feyenoord med tio omgångar kvar att spela.

Vitesse

Abiola Dauda – 16/6

Vill enligt serbisk press lämna Vitesse för att få mer speltid. Satt på bänken i helgens match mot Twente utan att få speltid.

FC Utrecht

Kristoffer Peterson – 14/1

Skadad efter att en lagkamrat slagit till honom under träning och svensken brutit käkbenet. Har fått tillåtelse att träna på egen hand av klubben och är för tillfället hemma och specialtränar med Nebaz Kurban.

Israel

Hapeol Be´er Sheva

Joakim Askling – 1/0

Laget förlorade borta mot Maccabi Netanya. Som vanligt, ingen Askling. Svensken verkar ha det riktigt tufft nere i Israel.

Maccabi Tel Aviv

Rade Prica – 8/3

Maccabi Tel Aviv spelade borta mot Hapoel Haifa och förlorade med 2-0. Rade Prica var inte med i matchtruppen utan lämnades hemma denna helg.

Italien

Palermo

Robin Quaison – 10/2

Fick återigen chansen från start borta mot Lazio. Stod för en assist i den första halvleken då han snodde åt sig bollen och passade fram till Paulo Dybala. Blev utbytt i den 75:e minuten, bara en minut innan Lazio fullbordade sin vändning till 2-1.

Cagliari

Albin Ekdal – 22/4

Har match ikväll hemma mot Inter. Matchen kan ni se på Fotbollskanalen.se med avspark 21:00.

Torino

Alexander Farnerud – 14/1

Startade borta mot Fiorentina. Såg ut att gå mot en förlust då Mohamed Salah gjorde mål för Viola med fem minuter kvar. Svensken blev då utbytt och fick från bänken se Guiseppe Vives kvittera till 1-1 som också blev slutresultatet

Pontus Jansson – 6/0

Fick chansen som mittpunkt i den tremanna-backlinje som startade matchen mot Fiorentina. Stod för en bra insats och släppte bara in ett mål bakom sig. Kul för Jansson som senaste tiden haft svårt att få speltid. Spelade 90 minuter där bak.

Udinese

Melker Hallberg – 8/3

Skulle spelat match mot krislaget Parma. Men laget som balanserar på gränsen till konkurs har blivit av med sin spelarbuss till kronofogden och spelarna vägrade spela matchen.

Malta

Qormi FC

Billy Berntsson – 4/0

Laget förlorade i helgen med 2-1 mot Hibernians. Det har inte rapporterats om att svensken gjorde något mål.

Alexander Nilsson – 2/0

Polen

Lech Poznan

Kebba Ceesay 0/0

Tillbaka från sin knäskada som hållit honom borta i över ett år. Satt på bänken för första gången när Lech Poznan vann hemma mot Ruch Chorzow med 2-1. Den gamla djurgårdsförsvararen fick däremot inte chansen att hoppa in i matchen.

Portugal

Benfica

Victor Nilsson Lindelöf  - 25/0

Har denna säsong bara fått göra ett inhopp med A-laget i den portugisiska cupen. I helgen var han återigen petad från Benficas matchtrupp och fick istället spela från start när reservlaget vann hemma mot Club Oriental de Lisboa.

Schweiz

FC Aarau

Richard Magyar – 1/0

Spelade från start mot bottenkonkurrenten FC Luzern. Hade ingen rolig dag i backlinjen då man förlorade med 4-0. Det var Magyars ligadebut, och man kan väl minst säga att den kunde slutat bättre. Aarau ligger nu näst sist och får kämpa för att inte åka ur den schweiziska ligan.

Dusan Djuric – 12/1

Fanns också med från start mot FC Luzern. Hade det tungt och blev utbytt i paus.

FC Basel

Behrang Safari – 16/0

Fanns med från start i toppmötet mot Basel som man förlorade med 4-2. Safari spelade 90 minuter och fick alltså vara med och släppa in 4 mål bakåt.

Young Boys

Alexander Gerndt – 3/2

Är tillbaka på riktigt efter skada. Blev tvåmålsskytt redan i den första halvleken för Young Boys i segermatchen mot Basel. Utbytt med tjugo minuter kvar att spela.

Skottland

FC Celtic

John Guidetti – 18/7

Hittat tillbaka som målskytt efter sitt Europa League-mål i veckan. I helgen när Celtic tog emot Hamilton på hemmaplan så gjorde Guidetti lagets tredje mål när han fick chansen från start.

Mikael Lustig – 5/2

Skadad och missar Europa League-matchen mot Inter i veckan. Lär bli borta i tre-fyra veckor enligt tränaren Ronny Deila, vilket gör att även returen mot Inter är i fara.

Heart of Midlothian

Osman Sow – 13/7

Blev inbytt med fyra minuter kvar i matchen mot Queen of the South. Hade inte möjlighet att uträtta särskilt mycket på planen utan fick kontollera att resultatet 2-1 stod sig. Laget leder nu serien med 20 poäng före Hibernian.

Turkiet

Kasimpasa

Andreas Isaksson – 19/0, 3 nollor

Är just nu ryggskadad och missade därför helgens match mot Tabzonspor som slutade 1-1.

Orduspor

Martin Mutumba – 5/0

Säger till Fotbollskanalen att han inte fått lön på fyra månader och planerar att lämna klubben. Har den senaste veckan befunnit sig i Sverige samtidigt som han brutit samarbetet med sin agent. Fanns därför inte med i truppen när Orduspor i helgen förlorade med 6-1 mot Elazigspor.

Bursaspor SK

Samuel Holmen – 16/1

Startade helgens match mot Caykur Rizespor och blev inte utbytt förrän på tilläggstid. Bursaspor hade marginalerna på sin sida då gästerna missade en straff i andra halvlek vid ställningen 1-1.

Genclerbirligi

Mervan Celik – 17/1

Fanns med från start i helgens bortamöte mot Balikesirspor när man vann med 1-0. Blev utbytt med tio minuter kvar att spela

Trabzonspor

Erkan Zengin – 3/0

Spelade hela matchen hemma mot Kasimpasa. Svensken blev däremot mållös i 1-1-matchen och laget tappade viktiga poäng i kampen om europaplatserna.

Mersin

Loret Sadiku – 17/1

Startade för Mersin hemma mot Karabükspor och spelade hela matchen. Resultatet blev 2-1 till Mersin som nu ger sig in i kampen om europaplatserna.

Abdul Khalili – 19/1

Fanns med från start i matchen mot Karabükspor. Blev utbytt med tio minuter kvar att spela utan att ha kommit med i målprotokollet.

Besiktas JK

Alexander Milosevic – 0/0

Brutit foten och jobbar nu för att komma tillbaka. Har opererats och har inte många veckor kvar i gymmet innan han kan börja spela fotboll igen.

Kayseri Erciyesspor

Mahmut Özen – 6/0

För andra helgen i rad så fanns inte Özen med i matchtruppen.

Gaziantepspor

Ferhad Ayaz – 3/0

Blev inbytt i paus borta mot Basaksehir FK. Kunde inte påverka matchbilden tillräckligt utan det blev förlust med 1-0.

Tyskland

Borussia Mönchengladbach

Branimir Hrgota – 16/2

Blev poängräddare för sitt lag då han nickade in 1-1 på hörna mot Hamburg under tilläggstiden. Svensken började på bänken men blev inbytt med tio minuter kvar att spela. Hans succeinhopp gör nu att laget fortsätter ligga på sin tredjeplats i ligan, men är nu hela tio poäng efter tvåan Wolfsburg.

Oscar Wendt – 14/1

Spelade hela matchen mot Hamburg då man fick med sig ett kryss i slutet.

Hannover 96

Miiko Albornoz – 17/1

Hannover spelade 1-1 borta mot Köln. Som vanligt fanns Albornoz från start då han tagit en helt ordinarie plats på vänsterbacken. Svensken blev däremot utbytt med en kvart kvar att spela.

FSV Mainz 05

Pierre Bengtsson – 5/0

Startade för Mainz i hemmamatchen mot Eintracht Frankfurt. Spelade 90 minuter då laget vann med 3-1.

RB Leipzig

Emil Forsberg – 2/0

Har match ikväll borta mot Eintracht Braunschweig.

VfL Wolfsburg II

Amin Affane 17/9

Ännu inte fått debutera hos klubbens A-lag och fanns inte med i helgens trupp mot Eintracht Frankfurt. Spelar istället hos Wolfsburgs reservlag som i helgen vann mot SV Meppen med 3-0

Österrike

Wiener Neustadt

Philip Hellquist – 2/2

Har hittat målet på riktigt i sin nya klubb då han blev tvåmålsskytt mot Sturm Graz. Ligajumbon fick ändå bara med sig 3-3 och hade behövt alla tre poängen.

Damer

Frankrike

Paris SG

Kosovare Asllani – 17/13

Har i veckan varit med och släppt musikvideo den stora grammisstjärnan Lorentz. Men har även spelat fotboll i veckan då hennes PSG föll tungt i toppmötet mot Lyon. Förlust med 4-0 som vilket till största sannorlikhet avgjorde ligan då det bara återstår fyra omgångar. Asllani spelade hela matchen utan att hitta målet.

Caroline Seger – 18/7

Spelade också hela matchen mot PSG där man föll tungt och troligtvis gick miste om ligatiteln. För trots att man leder serien med två poäng fortfarande, så har man två matcher mer spelade vilket sätter Lyon i ett enormt förarsäte.

Olympique Lyon

Lotta Schelin – 17/26

Går mot ligasegern och inte minst en kanonsäsong för egen del. Blev som vanligt målskytt i matchen mot PSG och har nu gjort 26 mål denna säsong, och har ett av europas bästa målsnitt.

Montpellier HSC

Sofia Jacobsson – 17/10

Fick i helgen bara kryss mot Guingamp i racet om fjärdeplatsen. Svensken spelade hela match men blev mållös.

Linda Sembrant – 17/1

Spelade från start i helgens 1-1-match mot Guingamp. Fick även förtroendet i nittio minuter på sin högerbacksplats.

Holland

Heerenveen

Michaela Johnsson 4/1

Laget förlorade i helgen borta mot ligatvåan Ajax med 1-0. Heerenveen som ligger näst sist får kämpa för att klara sig kvar i Bene League. Svensken fanns med från start men blev mållös, blev senare också utbytt med sju minuter kvar att spela.

Italien

Bardolino Verona

Stephanie Öhrström – 15/0, 4 nollor

Efter ftvå raka matcher på bänken var Öhrström tillbaka i kassen när laget vann med 3-0 borta mot Res Roma. Målvakten höll nollan vilket var hennes fjärde nolla den här säsongen. Laget har med en match mer spelat nu gått om Brescia i Serie A-tabellen.

Brescia Calcio

Maria Karlsson 15/1

Fanns med från start i helgens 4-1-match mot Tavagnacco. Karlsson blev utbytt med tjugo minuter kvar att spela.

Tyskland

VfL Wolfsburg

Nilla Fischer – 16/0

Det vårades toppmöte i den tyska ligan mellan Wolfsburg och Bayern Munchen. Nilla Fischer fanns med från start i matchen som slutade 0-0. Svensken spelade hela matchen och får vara nöjd med resultatet då man befinner sig i fortsatt serieledning.