FEM SPANINGAR: "Knappt godkänt MFF-gruppspel"

MALMÖ. Malmö FF och Varbergs Bois spelade 1-1 i svenska cupens gruppavslutning.
Här är Fotbollskanalens Erik Hadzics fem spaningar från matchen.

3:43

Avbryt
Försök igen

SÅ VAR MATCHEN
Den första halvleken kommer inte bli ihågkommen i Malmö. Hemmalaget kändes inte helt påkopplat och uppträdde slarvigt inledningsvis, men Pontus Jansson gav laget ledningen med ett tidigt hörnmål. MFF ägde bollinnehavet och ordnade några halvchanser, men lät också Varbergs Bois komma till ett ganska bra läge innan gästerna kvitterade genom Azeez Yusuf efter en halvtimme. MFF hade sedan en bättre period i mitten av andra halvlek, där Varberg försvarade heroiskt och stod för flera skottblockeringar. Samtidigt var gästerna långt från avancemang i det läget, och grupptvåan Öster hade 5-0 i sin match mot IFK Luleå. Trots en forcering mot slutet fick MFF inte in något segermål och matchen slutade 1-1. Ett resultat som dock räckte till gruppseger på sju poäng, en före Öster.

KNAPPT GODKÄNT, MALMÖ
Malmö FF har puttrat sig förbi det här svenska cupen-gruppspelet. En stabil 2-0-seger mot Öster följdes av 8-0 mot division 2-laget Luleå innan dagens resultat. Utifrån insatserna mot gruppens två superettan-lag får Malmös gruppspelsinsats bara knappt godkänt. De gjorde precis tillräckligt av det som förväntades och imponerade inte i några avseenden. En högre växel måste läggas in i kvartsfinalen. Dagens resultat var anmärkningsvärt, inte minst med tanke på att MFF tvålade till Varberg med 11-0 över två matcher i allsvenskan förra året.

MATCHENS HÄNDELSE
Bråket strax innan full tid mellan flera spelare i lagen. Yusuf delade ut en dansk skalle mot Derek Cornelius och i tumultet som uppstod drog Martin Olsson en högerkrok på Robin Tranberg. Yusuf och Olsson, vad sysslade ni med?

FRÅGETECKNET
Busanellos uppträdande vid 1-1-målet. Vänsterbacken struntade i att följa med Yusufs löpning vilket gav Boisspelaren fritt läge. Brassen är föredömligt bra i spelet på offensiv planhalva. Men för att bli en riktigt bra vänsterback på en högre nivå än allsvenskan finns det defensiva delar som Busanello behöver förbättra. I dag blev han utbytt mot Martin Olsson när 20 minuter återstod.

MATCHENS BÄSTA SPELARE
3:
Fredrik Andersson. Den tidigare reservkeepern hade en fin återkomst till Eleda Stadion. Andersson stod i vägen för nästan allt, där räddningen på Nanasis friläge i första halvlek stack ut.

2: Joakim Lindner. Varbergs hänförare och kapten höll samman försvaret. Gjorde ett starkt jobb mot anfallsduon Botheim/Kiese Thelin.

3: Otto Rosengren. Motorn på Malmös mittfält och bland få som kom upp i normal standard. Drev på och visade finess med instick och vrickningar. Fick dock inte till det i skottögonblicken.

Publicerad 2024-03-03 kl 15:37