MFF föll mot Midtjylland - Beijmo målskytt i genrepet

MALMÖ. Malmö FF tog emot danska FC Midtjylland i en av dagens två träningsmatcher. Det blev förlust med 1-2, efter att MFF missat en mängd målchanser.
- En match som kunde slutat 4-4 och gått hur som helst, säger Midtjyllands tränare Bo Henriksen till Fotbollskanalen.

Gästerna ställde upp med en reservbetonad startelva, utan den svenske EM-spelaren Jens Cajuste till exempel. Den stora stjärnan Pione Sisto fick den första målchansen i minut tio, när yttern sköt ett skott via en MFF-back till hörna. Ett par minuter senare avfyrade Victor Torp ett distansskott som Johan Dahlin tvingades sträcka ut sig på och rädda.

I den 20:e minuten kom MFF:s första målchans. Anel Ahmedhodzic hittade Jo Inge Berget med längre boll och norrmannen spelade fram en ganska fri Antonio Colak framför mål, vars avslut styrdes utanför. Tre minuter senare fick Adi Nalic en chans att lobba över FCM:s Elias Olafsson, men målvakten kunde fånga in försöket.

Gästernas ytter Gustav Isaksen fick nästa läge och sköt strax utanför Dahlins högra stolpe. I den 33:e minuten avslutade sedan Nalic över från ett hyfsat läge, och Midtjylland kontrade med ett nytt Isaksen-avslut som Dahlin räddade.

Tre minuter in i den andra halvleken skapade MFF en ny farlig möjlighet genom Colak, denna gång efter ett inlägg från Felix Beijmo. Men avslutet räddades av Olafsson, som också tippade Ahmedhodzics nick till hörna kort efteråt.

Missarna skulle straffa sig, eftersom Midtjylland tog ledningen i den 51:a minuten genom ett avslut från Mikael Anderson. 0-2 skulle komma tre minuter senare. Lasse Nielsen fick inte undan bollen från straffområdet, och Anders Dreyer pricksköt in bollen i Dahlins högra kryss.

Kort senare hittade Nalic en fri Colak med ett inlägg; anfallarens nick gick dock rakt på Olafsson. Nalic hade sedan ett lytt lobbförsök – denna gång från distans – men Olafsson plockade även detta. I den 75:e minuten stod sedan gästernas Rasmus Nicolaisen för en snedträff efter att Dahlin inte fått undan en utboxning.

Två minuter senare kom reduceringen från MFF. Veljko Birmancevics inspel från vänster hittade till den andra delen av straffområdet, där Beijmo mötte och placerade in bollen distinkt med vänsterfoten. MFF pressade på i det skedet av matchen, vilket öppnade upp för kontringslägen hos motståndaren. Sisto – som byttes ut i halvtid och sedan fick komma in igen efter en skada – sköt ett gyllene läge utanför med tio minuter kvar. Strax efteråt rev sig Birmancevic loss till vänster och kom fri mot målvakten; avslutet gick dock rakt på Olafsson. På tilläggstid fick Pavle Vagic en fin möjlighet. Men återigen stod Olafsson för en bra räddning.

Det skulle inte bli några fler mål i denna intensiva och ganska tuffa träningsmatch. Den danska ligatvåan Midtjylland vinner med 1-2; MFF får härnäst koncentrera sig på den allsvenska omstarten mot IFK Norrköping nästa helg, och en till träningsmatch mot HB Köge under söndagskvällen.

- En match som kunde slutat 4-4 och gått hur som helst. Det var en jämn match mot en fantastisk motståndare, säger FC Midtjylland-tränaren Bo Henriksen till Fotbollskanalen.

Startelvor

Malmö FF: Dahlin- Beijmo, Ahmedhodzic, Nielsen (K), Nielsen- Vagic, Rakip (utbytt 64')- Berget (64'), Nalic, Rieks (64')- Colak

Byten: Birmancevic, Innocent, Sarr (64')

FC Midtjylland: Olafsson- Dalsgaard (46'), Sviatchenko (K)(46'), Nicolaisen, Dyhr- Onyedika (71), Madsen, Torp- Isaksen (46'), Pfeiffer, Sisto (utbytt 46', inbytt 71')

Byten: Fabrice, Junior Brumado, Anderson, Höegh, Mezema (46')

Gula kort: Vagic (28'), Rakip (62'), Innocent (73'), Nalic (73'), Fabrice (81')

Publicerad 2021-06-27 kl 15:59