SPELARBETYG: De var bäst i Sveriges skrällseger mot Frankrike

Sverige (herr)

Sverige tog en imponerande 2-1-seger hemma mot Frankrike. Ola Toivonen blev stor hjälte med sitt avgörande mål i den sista minuten. Här är Fotbollskanalens betyg där flera gjorde fina insatser.

Mikael Lustig
Frankrike kom egentligen bara runt på Sveriges högerkant vid ett tillfälle, och det var när Giroud nickade utanför i den första halvleken. Lustig lika bra som övriga i backlinjen. Är ett vapen även framåt och kunde blivit målskytt när han smög upp i ett anfall lite mer än tio minuter före paus, men sköt då en bit utanför.

Andreas Granqvist
Slet, kämpade och gav sig in i varje duell med full fart. Stod för flera vassa glidtacklingar och stoppade det mesta tillsammans med Nilsson Lindelöf. En av Sveriges bästa spelare i kväll.

Victor Nilsson Lindelöf
Väldigt bra med bollen och slog ett par fina passningar vilket lyfte Sveriges offensiv. Styrde backlinjen bra tillsammans med Granqvist. Spelade någon gång med små marginaler vilket gjorde att Frankrike fick ett läge efter en misslyckad pass i den 17:e minuten, men slog också flera fina crossbollar som lyfte Sverige offensivt. Ser trygg ut på planen.

Ludwig Augustinsson
Slog inlägget som ledde fram till 1-1. Följde med upp i en hel del anfall och var stabil bakåt. Vann många närkamper och höll i bollen på ett bra sätt.

Jimmy Durmaz
UT 76. Var en av spelarna som det innan matchen diskuterades om han skulle starta eller inte. Då gick han in och gjorde Sveriges viktiga 1-1-mål. Behärskat och bra avslut. Finurlig framåt och har utvecklat defensiven. Tröttnade i andra halvlek men det här var ändå Durmaz bästa landskamp på länge.

Emil Forsberg
Var inblandad i det mesta framåt, trots att det syntes tydligt att Frankrike hade stor respekt för honom och låg tätt. Kvick i fötter och i vändningar. Hade hög kvalitet på det han var inblandad i. Blev ofta farligt när han hade bollen.

Ola Toivonen
Svensk hjälte med sitt viktiga 2-1-mål. Sprang och slet mycket och gjorde ett starkt jobb. Hade några fina skarvar. Svår match mot Frankrikes duktiga mittbackar. Men bra arbetsinsats. Och hjälte.

Jakob Johansson
Fick chansen från start tack vare den fina insatsen mot Frankrike på bortaplan. Var lika bra den här gången. Började tveksamt men spelade upp sig och var en jätte i slutet. Bra fysik och svarade för en väldigt bra arbetsinsats.

Robin Olsen
Kunde egentligen inte göra något åt Girouds 1-0-mål. Hade det ens hjälpt om han stått lite mer till vänster i målet vid skottögonblicket? Tveksamt. Bjöd på flera vassa räddningar, bland annat på en frispark från Antoine Griezmann i andra halvleken. Fortsätter att vara stabil och viktig för landslaget.

Albin Ekdal
UT 76. Gjorde en imponerande arbetsinsats och vann mycket dueller och boll. Bra i defensiven men kunde hotat mer i passningsspelet. Matchotränad och tröttnade i andra halvlek.

Marcus Berg
UT 88. En svår match för Berg som inte fick så mycket att jobba med. Fick lägga stor vikt vid det defensiva och han sprang och slet mycket. Tog en för laget när han tog en bra löpning vilket fick Mendy att flytta in och köra över honom när Durmaz fick fri gata och satte viktiga 1-1.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Viktor Claesson (76), Sebastian Larsson (77), John Guidetti (88)

Publicerad 2017-06-09 kl 23:00