Ayew-bröderna tog Ghana vidare i afrikanska mästerskapen

Afrikanska mästerskapen

Ghana är vidare till semifinal i afrikanska mästerskapen.
I kvartsfinalsegern mot Kongo-Kinshasa blev Andre och Jordan Ayew hjältar med varsitt mål.

Två Ayew-bröder ska bli hjältar för Ghana i kvartsfinalen mot Kongo-Kinshasa i afrikanska mästerskapen.

Den yngre brodern Jordan gjorde 1-0 i den 63:e minuten när han snyggt knorrade in bollen. Paul-José M'Poku stod för en vacker kvittering när han med ett tungt, skruvat skott några meter utanför straffområdet stänkte dit bollen i den 68:e minuten.

Tio minuter senare fick Ghana straff, och fram klev storebror Ayew, Andre. 27-åringen gjorde inget misstag utan skickade iskallt vidare sitt land med en säker straff.

Ghana möter nu Kamerun i semifinal. I den andra semifinalen möts Burkina Faso och Egypten. Egyptierna slog Marocko i söndagens kvartsfinal efter att Mahmoud Kahraba avgjort i slutminuterna med matchens enda mål.

Publicerad 2017-01-29 kl 23:42