Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Beskedet: Lagen i Afrikanska mästerskapen kan tvingas spela utan målvakt

Afrikanska mästerskapen 2022-01-08 kl 23:25

Elva spelare tillgängliga - men ingen målvakt.
Då tvingas lagen i Afrikanska mästerskapen spela ändå, efter besked från den afrikanska konfederationen CAF.

Foto: Bildbyrån.

Efter att Afrikanska mästerskapen skjutits upp två gånger är det äntligen dags för turneringen att invigas under söndagen när värdnationen Kamerun tar emot Burkina Faso. Men uppladdningen inför mästerskapet har störts av covidutbrott i flera trupper, däribland Egypten och Gabon.

Dagen före premiärmatchen har nu den afrikanska konfederationen CAF, Afrikas motsvarighet till Uefa, kommit med nya riktlinjer. De gör gällande att ett lag kommer tvingas spela en match så länge de har elva spelare tillgängliga som testat negativt för covid-19. Om ingen av dessa är en målvakt måste en utespelare ställa sig i mål.

ANNONS

De lag som inte har åtminstone elva spelare tillgängliga kommer att förlora matchen med 0-2, meddelar CAF, som lägger till att man i exceptionella fall kommer ta ett passande beslut.

Flera svenskbekantingar gör upp om den åtråvärda titeln i Afrikanska mästerskapen, som pågår mellan 9 januari och 6 februari. Algeriet är regerande mästare efter finalsegern mot Senegal 2019.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto