Elfenbenskusten vidare i Afcon - efter jättedrama

Afrikanska mästerskapen

Tio man i en hel halvlek och en förlängning.
Men Elfenbenskusten lyckades ändå vända 0-1 till 2-1 mot Mali och boka sin semifinalplats i Afcon.

Elfenbenskusten fick spela med tio man i 75 minuter i Afcon-kvarten hemma mot Mali.

Detta efter att Odilon Kossonou dragit på sig dubbla gula kort.

Det första efter sjutton minuter efter att han snubblat och i fallet råkat fälla en motståndaranfallare.

Straff utömdes, men den missade Adama Traoe.

Odilons andra varning kom strax innan paus när han fällde en Malispelare precis utanför det egna straffområdet.

En riktig mardrömshalvlek för den tidigare Hammarby-spelaren, alltså.

Efter paus tog Mali ledningen med 1-0 efter ett distansskott från Dorgeles Nene.

Mali gick mot seger, men med bara en minut kvar av ordinarie tid svarade Elfenbenskusten genom Brightons Simon Adingra som satte 1-1.

Och på stopptid i den efterföljande förlängningen klackade hemmanationens Oumar Diakité in 2-1 och säkrade semifinalplatsen för ivorianerna.

Efteråt utbröt kaosscener där besvikna och förbannade Malispelare svärmade kring domaren, som de menade blåste av matchen för tidigt.

Elfenbenskusten möter Kongo-Kinshasa i semin som spelas på onsdag.

Malis lagkapten Hamari Traore gav domaren en rejäll knuff och visades ut efter matchen för tilltaget.

Publicerad 2024-02-03 kl 21:00