Komorernas mardröm - utespelare i mål och tidigt rött kort

Afrikanska mästerskapen

Komorerna tvingades ställa en utespelare i mål på grund av coronafall.
Efter bara fem minuter spelade mot Kamerun kom nästa bakslag.
Lagkaptenen Nadjim Abdou fick syna det röda kortet efter en ful stämpling.

Komorerna har ett försvagat lag i afrikanska mästerskapen sedan truppen har drabbats av ett coronautbrott. Främst påverkade det målvaktspositionen, då alla tre målvakter hade testat positivt. Därför fick istället ytterbacken Chaker Alhadhur ställa sig mellan stolparna när det var dags för åttondelsfinal mot Kamerun.

Det blev inte bättre för Komorernas del när matchen var i gång. Efter bara fem minuter spelade gick deras lagkapten Nadjim Abdou hårt in i en närkamp och stämplade Nicolas Moumi Ngamaleu på fotleden. Efter en längre VAR-överläggning fick han syna det röda kortet. Klockan stod då på sju minuter och Komorerna fick fortsätta med en man mindre.

Kamerun tog ledningen efter en halvtimme, med ett skott som gick in vid bortre stolpen. Alhadhur med sina 172 cm slängde sig men var långt från att nå bollen. Först efter 70 minuter kom matchens andra mål till 2-0 för Kamerun.

Trots de svaga förutsättningarna lyckades Komorerna göra det spännande på slutet. Med 80 minuter på klockan fick de en frispark på offensiv planhalva, en bra bit utanför straffområdet. Youssouf M’Changama klev fram och bjöd på ett läckert långskott som gick direkt i mål. 2-1 med tio minuter kvar att spela satte liv i matchen igen, men Komorerna lyckades inte komma närmare än så. Matchen slutade 2-1 och Kamerun är vidare till kvartsfinal, och den tidigare MFF-mittfältaren Fouad Bachirou med lagkamrater får lämna mästerskapet.

I dagens andra åttondel var det Gambia som stod som vinnare, med Noah Sonko Sundberg med i laget.

Publicerad 2022-01-24 kl 22:05