Salah räddade Egypten - i 97:e minuten

Afrikanska mästerskapen

Egypten gick mot en chockförlust mot Mozambique.
Då tog Mohamed Salah hand om en omdiskuterad straff - och satte 2-2 på stopptid.

Egypten tog ledningen mot Mozambiuque redan efter två minuter, men lyckades inte utöka och tio minuter in i den andra halvleken sprattlade motståndarlaget till.

1-1 kom genom en nick från Witi i minut 55. 1-2 efter att Clesio Bauque kommit fri i minut 58.

Ett resultat som 111-rankade Mozambique såg ut att hålla fast om fram till slutvisslan.

Men på stopptid gick de rödkläddas Mostafa Mohamed ner i straffområdet. VAR-skärmen rullades fram och efter en lång granskning beslutade domaren att peka på straffpunkten.

Mohamed Salah tog hand om bollen och satte kvitteringen via stolpen. Matchklockan stod då på 97 minuter.

2-2 stod sig matchen ut.

Salahs Egypten ställs mot Ghana och Kap Verde i sina två resterande gruppspelsmatcher.

Publicerad 2024-01-14 kl 20:01