TV: Nigeria slog ut regerande mästaren Kamerun - Ighalo stor segerorganisatör

VM-kval Afrika

Efter att man under kvällen slagit ut de regerande mästaren Kamerun är Nigeria klart för åttondelsfinal i Afrikanska mästerskapen.
Chinese Super League-anfallaren Odion Ighalo blev stor segerorganisatör med två mål och en assist.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Trots att nationen vann 2017:s upplaga blev Clarence Seedorfs Kamerun under lördagskvällen utslagna ur Afrikanska mästerskapen. Ett svängigt möte på Alexandria Stadium slutade med nigeriansk uddamålsseger 3-2 efter att man vänt matchen i den andra halvleken.

Att den första kvartens farligaste chans, eller rättare sagt halvchans, var när Kameruns Ambroise Oyongo trillade – och var nära att ge nigerianen Moses Simon ett friläge, säger en hel del om underhållningsvärdet. I den 19:e minuten blev det däremot desto intressantare. Då spräckte nigerianen Odion Ighalo nollan genom att, efter en tilltrasslad situation, skjuta in 1-0 via kamerunsk försvarsspelare. I slutskedet av den första halvleken gjorde Kamerun både 1-1 och 1-2 genom mål av Clinton N'jie och Stephane Bahoken, vilket gjorde att Kamerun kunde gå till halvtidsvilan med en uddamålsledning.

I och med starten av den andra halvleken påbörjades jakten på en kvittering hos nigerianerna. Det skapades däremot alltför få målchanser, vilket tvingade förbundskapten Gernot Rohr till att göra ett byte. Valet föll på Samuel Chukwueze, som kom in till förmån av Moses Simon. Några minuter senare upprepade sig samma scenario som i den första halvleken, fast med ombytta roller. Nigeria lyckades först kvittera för att någon minut senare fullborda vändningen. Först gjorde samme Ighalo 2-2 och sedan fastställde Arsenals Alex Iwobi slutresultatet 3-2.

Medan Kamerun får vända hem efter kvällens förlust väntar kvartsfinal för Nigeria. Motståndet i den matchen avgörs senare ikväll när man ställs mot vinnaren i mötet mellan Egypten och Sydafrika.