TV: Salah målskytt när Egypten säkrade avancemang i Afrikanska mästerskapen

Afrikanska mästerskapen

Den egyptiske storstjärnan Mohamed Salah gjorde ett mål i Egyptens 2-0-vinst över DR Kongo.
Vinsten innebär att Egypten inför den tredje gruppspelsomgången har säkrat slutspelsavancemang.

Se Mohamed Salahs 2-0-mål i spelaren ovan.

Efter premiärvinsten med uddamålet mot Zimbabwe inkasserade Egypten, i och med kvällens trepoängare, sin andra raka seger i Afrikanska mästerskapen. En seger som innebär att värdnationen är klara för slutspel medan DR Kongo är utslagna.

Inledningen av den första halvleken var chansrik där vardera lag skapade farliga chanser som mycket väl hade kunnat resultera i mål. En av chanserna kom efter drygt tio spelade minuter när DR Kongo endast var några decimeter ifrån att ta ledningen. Det efter att egyptiern Mohamed Elneny varit mycket nära att göra självmål när han, efter en hörna, styrde upp bollen i egen ribba.

Men det var ändå hemmanationen Egypten som tog ledningen i den 25:e minuten efter att lagkapten Ahmed Elmohamady skjutit in 1-0. Strax innan halvtid utökade storstjärnan Mohamed Salah Egyptens ledning efter ett utomordentligt förarbete av Mahmoud Trezeguet, vilket gjorde hemmalaget kunde gå till halvtidsvilan med en 2-0-ledning.

I den andra halvleken flyttade DR Kongo upp mycket folk och försökte att tryck på för en reducering – och således få lite nerv i matchen. Den demokratiska republiken Kongo, som ofta kallas Kongo-Kinshasa, hade däremot svårt att skapa flertalet farliga målchanser. Lättare blev det inte heller av att egyptierna kändes nöjda med resultatet och således gärna slog av på takten. Reduceringen från “Leoparderna” kom dessvärre aldrig när slutresultatet, på ett kokande Cairo International Stadium, skrevs till 2-0 efter att båda målen gjorts i den första halvleken.

För Egyptens del väntar ett möte med Östersundspelaren Ronald Mukiibis Uganda medan DR Kongo spelar en betydelselös match, för deras del, mot Zimbabwe.