TV: Senegal till semifinal - Mané bakom segermålet

Afrikanska mästerskapen

Senegal gick under kvällen vidare till semifinal i Afrikanska mästerskapen. Efter en mållös första halvlek gjorde Evertonmittfälltaren Idrissa Gueye i den andra halvleken 1-0, vilket också blev slutresultatet.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

På 30 June Stadium i Karo vann Sadio Manés Senegal över en av de stora skrällarna detta Afrikanska mästerskap, Benin. Det gjorde man efter att just Mané spelat fram till Idrissa Gueye, som gjorde matchens enda mål i den andra halvlekens 69:e minut.

Redan i matchens tredje minut såg de kraftigt nederlagstippade Benin ut att tvingas till ett tidigt byte. I samband med en hörna blev Mickael Pote otäckt liggandes i gräset, efter en nickduell mot Kalidou Koulibaly. Trots att Pote var tvungen att bäras ut på bår kunde anfallaren senare återgå till spel. Under de resterande 42 minuterna hade senegaleserna mycket boll och anföll, eller snarare försökte anfalla, under stora stunder mot Benins mål. “Ekorrarna”, som Benin kallas, stod däremot upp oväntat bra och skapade även ett fåtal chanser framåt. Därav slutade den första halvleken alltjämt mållöst, 0-0.

Efter en första halvlek med mycket Senegal, i form av ett stort spelövertag, var inledningen av den andra betydligt jämnare. Till skillnad från de första 45 vågade Benin hålla mer i bollen – men det var ändå Senegal som gjorde matchens första mål. Efter en frispelning av Sadio Mané kunde Evertonmittfältaren Idrissa Gueye rinna igenom och distinkt skjuta in 1-0. Bara några minuter senare var det återigen boll i nät genom Mané, men senegalesen blev sent avvinkad för offside. Därefter tryckte Senegal på mot Benins mål och var även en rensning på mållinjen från 2-0. Att Benins Olivier Verdon senare fick syna det röda kortet hjälpte inte direkt till ett eventuell kvitterings försök när Senegal vann med uddamålet.

Medan en av de stora skrällarna, Benin, får åka hem spelar Senegal semifinal söndagen den 14 juli. Vilka man ställs mot där avgörs under morgondagens möte mellan Madagaskar och Tunisien.

Lagens startelvor:

Senegal: Gomis - Gassama, Sabaly, Koulibaly, Kouyate, Gueye, Ndiaye, Saivet, Mané, Niang, Baldé

Benin: Kassida - Baraze, Verdon, Imorou, Adilhou, Adeoti, D’Almeida, Sessegnon, Mounie, Pote, Soukou