Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

- Tahirovic inget att tveka på

När chansen dök upp slog ÖSK till. Trots problemen i Frankrike och Schweiz valde Örebro att plocka hem Emra Tahirovic.

- Det är klart att vi ville ha hem Emra (Tahirovic) när vi fick reda på att han var tillgänglig, säger Örebro SK:s sportchef Lennart Sjögren till FotbollDirekt.se.

I gårdagens match mot Djurgården gjorde Tahirovic comeback i Örebrotröjan.

- Han gör det helt okej. Det är svårt för honom (Tahirovic) i och med att han inte spelat match på länge. Formen kommer att komma i takt med matchträning.

Efter att speltiden uteblivit i både Lille och Zürich har Emra Tahirovic återvänt hem till Sverige och allsvenskan. Örebro var klubben som nappade på U21-spelarens tjänster och ett låneavtal fram till sommaren med option på att förlänga har undertecknats. Trots problemen utomlands tvekade inte ÖSK när chansen dök upp.

- Efter skadorna på Robin Staaf och Michael Jidsjö var vi tvungna att se oss om efter alternativ eftersom vi stod med Kim Olsen som ensamt anfallsalternativ. När vi fick höra att Tahirovic kunde tänka sig att flytta hem var det egentligen ingenting att tveka på, säger Sjögren.

Tahirovic ansluter till en tunn forwardsuppsättning som endast innehåller en renodlad striker, men Sjögren menar att de två anfallarna inte liknar varandra i spelsättet.

- Vi får in en lite annan forwardstyp än Kim Olsen. Olsen går lite mer direkt på mål och är rakare i sin spelstil. Tahirovic har en fantastisk teknik och är mycket bra med fötterna. Förhoppningsvis kan de två kombinera på ett bra sätt. Båda fungerar bra som "nia" i vårat spelsystem vilket är en bonus.

Publicerad 2009-03-01 kl 12:14
Annons
Annons
Annons