Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

16-årig talang valde att stanna i allsvenskan - blev målskytt i första starten: "Jättehäftigt"

Allsvenskan

Jack Lahne har provtränat med flera engelska klubbar - men valde ändå att stanna i BP för spel i allsvenskan. 
Det gav resultat - och i helgen blev han målskytt i startdebuten. 
- Det är jättehäftigt, bara att sitta på bänken är otroligt, säger talangen till Fotbollskanalen. 

0:31
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Lahnes mål mot Kalmar i spelaren ovan.

BP-talangen Jack Lahne, 16, blev redan i fjol uppflyttad från föreningens ungdomsled till A-laget och skrev på ett kontrakt över säsongen 2020. Han gjorde ett antal inhopp i superettan och blev dessutom målskytt under säsongen. I somras tog han nästa kliv med att göra sitt första allsvenska mål - och i helgen nådde han nästa milstolpe i Småland.

Lahne gjorde startdebut mot Kalmar och blev noterad för ett mål direkt till 1-0 i matchen som i slutändan slutade 1-1 på Guldfågeln Arena. 

- Jag var jättetaggad och ville så gärna göra mål. Efter det första målet (mot Dalkurd tidigare i sommar) fick jag mer motivation och ville verkligen visa vad jag kan för att få starta fler matcher framöver, säger talangen till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Lahne är totalt noterad för tolv inhopp och en match från start i år och tror nu att helgens insats kan leda till mer speltid från start i allsvenskan. 

- Jag har en tro på mig själv och sa till mig själv redan före säsongen att jag ska göra så bra jag kan för att få spela. Om jag får spela ska jag också visa vem jag är. Jag är snabb, teknisk, stark och älskar att utmana. Jag tar för mig och är inte rädd för något eller någon. 

- Jag har lärt mig mer och mer för varje inhopp. Jag spelade till exempel mot Dalkurd borta och mot AIK borta, så det är lite olika typer av matcher, men man lär sig alltid något, fortsätter han.

För Lahne blev det också som han tänkte sig med speltid i allsvenskan. Han provtränade under 2016 med Everton och Wolverhampton i England och i fjol med Manchester City, men var hela tiden inställd på att stanna i BP för spel i allsvenskan. 

ANNONS

- När jag fick chansen att få ett A-lagskontrakt, så ville jag hellre ha det. Jag har lite olika förebilder som har gjort olika grejer, som min kompis Joel Asoro, som tog chansen att gå när han var ung. Han har berättat alla bra och dåliga saker med det. Jag kände mig säkrare med att vara kvar här hemma och utvecklas i en miljö som jag känner mig bekväm i med mina kompisar och min familj. 

- Jag kände också förra året att vi har chans att gå upp i allsvenskan och det är ju som 16-åring jättehäftigt - bara att få sitta på bänken är helt otroligt, fortsätter han. 

Varför tror du att det gått så snabbt för dig att få speltid i allsvenskan?
- Jag har hela tiden haft bra människor runt omkring mig som hjälper mig. Sedan har jag även tagit chansen när jag fått den i BP. Det är många i min ålder som inte vågar ta för sig eller är rädda för att spelarna i A-laget ska skrika på en. Jag tänker inte på det och vill i stället visa vad jag kan göra. Jag är inte rädd för att göra misstag.  

ANNONS

- Jag har även fått jättemycket tillit från tränaren och när jag fått chansen har jag tagit den. Det handlar om att ta chansen när man får den, inte slösa bort den. Det var en tränare i Manchester City som sa det till mig också, att jag är bra nog för att spela med äldre och att jag inte ska vara rädd för att tappa bollen. Nu försöker jag ta för mig varje gång.

Nu är nästa mål att slå sig in i startelvan och se till att BP håller sig kvar i allsvenskan.

- Jag ser det som en jättebra chans för mig att ta ett nytt steg och verkligen visa att jag är en viktig spelare i laget. Jag ska ta för mig och hjälpa till att verkligen vända på det här. Jag ska göra mitt allt och bidra med god stämning för att laget ska vara kvar i allsvenskan. 

Lahne är i år noterad för två mål på 13 matcher, varav en från start i allsvenskan. BP är placerat på 14:e-plats i tabellen, men med samma poäng som Sirius på 13:e-plats i allsvenskan. Laget har tre poäng ner till Dalkurd på nedflyttningsplats. 

ANNONS
Publicerad 2018-10-03 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto