Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

19 mål som mittfältare - Nu ska han leverera i allsvenskan

Jonas Henriksson gjorde 19 mål när BK Häcken tog klivet upp i allsvenskan förra säsongen. Nu ska den rutinerade göteborgaren återigen leverera på allsvensk nivå.

- Jag gjorde 19 mål som mittfältare och det är ganska okej, men det var ingenting som man tänkte på. Det är offensivt jag har mina kvalitéer. Antingen ska jag assistera till mål eller göra dem själv. Nästa säsong kanske jag blir mer framspelare, säger Henriksson.

Med sina smått otroliga 19 mål från mittfältet tog Jonas Henriksson överraskande hem skytteligan i superettan och var givetvis en starkt bidragande orsak till avancemanget. Även den här säsongen kommer den kvicke yttermittfältaren att bli extremt viktig för sitt lag.

- Det känns okej och jag har fått vara frisk under försäsongen. Det har gått bra tre-fyra säsonger i rad. Det gick bra även i Blåvitt, men jag är mer rutinerad nu och har blivit klokare. Sedan har jag fortfarande kvar snabbheten.

Inför comebacken i allsvenskan har Häcken knutit till sig Dominic Chatto, Mathias Ranegie, Mohammed Ali Kahn, Robin Wikman och Josef Karlsson. Rätt anonyma namn för den breda fotbollspubliken. Alltså inga spektakulära nyförvärv á la Stig Töfting som förra gången Häcken var nykomling.
- Det är svårt att jämföra olika trupper, men jag tycker absolut att vi har minst lika bra spelare nu. Det är en bra mix av ungt och gammalt och jag tycker att truppen är mycket bra.

Vad krävs för att ni ska hålla er kvar?

- Vi måste fatta att det kommer bli jättetufft - vi måste bli mer jämnare. Vi måste våga spela mer och inte bara förlita oss på omställningsspel. Vi måste hålla bollen mer för att få längre anfall, svarar Henriksson.

Publicerad 2009-02-16 kl 14:07