Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

22 år sedan sist: "Trender är till för att brytas"

Senast ett lag förlorade en premiär och vann allsvenskan var 22 år sedan. Nu ska Helsingborg göra om det.
– Trender är till för att brytas, och vi har brutit många trender de senaste åren, säger Christoffer Andersson.

Mästaren Helsingborg åkte på en snöplig förlust mot Norrköping på bortaplan i den första omgången. Nu väntar topplaget Elfsborg i hemmapremiären på söndag, till HIF-veteranen Christoffer Anderssons nöje, som hellre möter toppmotstånd än bottenkandidater i början.

– Jag vill hellre möta topplag än förhandstippade bottenlag i början av säsongen. Det är det sämsta man kan göra. Det kommer säkert vara en hel del konstiga resultat i de första omgångarna, det är jag helt övertygad om. Finns inget lag som är borträknade från början, säger han till FotbollDirekt.se.

Helsingborg har två segerrika säsonger bakom sig, men att de ska försvara guldet från i fjol blir svårt. I alla fall om man tittar på statistiken, det är nämligen 22 år sedan ett lag vann allsvenskan efter förlust i premiären.

– Trender är till för att brytas, och vi har brutit många trender de senaste åren. Det är många som påpekat match efter match att vi är odugliga efter Halmstad och Örebro borta, men vi har lyckats de här åren att få bort alla de här spökena. Historik och allt sånt skit har inte spelat någon roll, vi tror på det vi kan och gör, säger han.

Till matchen mot Elfsborg gäller det för HIF:s del att hålla sig till matchplanen och inte bli för nonchalanta, menar ytterbacken.

– Nyckeln är att vi får ordning och reda i vårt spel som vi haft tidigare på hemmaplan. Att man följer planen vi gjort upp innan. Så fort man blir lite bekväm och tror att vi bara ska kunna hämta tre poäng så är man snett på det. Vi har pratat om ödmjukheten inför oss själva, att man ska göra de här viktiga sakerna från början.

Vågar du tippa ett resultat i morgondagens toppmatch?

– Jag tror att vi vinner, 2-0 kanske. Men det blir säkert en tuff match också, det är aldrig lätt att möta Elfsborg. Jag hoppas vi gör en bra match och får ordning på de punkter vi snackat om.

Publicerad 2012-04-08 kl 12:13
Annons
Annons
Annons