Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

23 svenskar när Tippeligan drar igång - men Barsom långtidsskadad

Redan i helgens sparkar Tippeligan igång, men Fredrikstads mittfältsstjärna Abgar Barsom kommer missa inledningen av säsongen på grund av en svår knäskada.

- Det var när vi mötte Örebro för tre veckor sedan som det hände. Jag skulle skjuta bollen och samtidigt blev jag tacklad. Jag spelade vidare i en halvlek, berättar Barsom för FotbollDirekt.se.

När knäet undersöktes närmare visade det sig att mittfältaren hade skadat ledbandet och tvingades till lång vila. Därför missar den nyblivna lagkaptenen den rekordtidiga starten av Tippeligan, men han är inte ensam i Fredrikstad.
- Tyvärr har vi inte 20 toppspelare som en del andra klubbar och därför är vi lite känsligare för skador. Patrik Gerrbrand har brutit kindbenet plus att vi har två skador till, säger Barsom.

Fredrikstad la förra säsongen mycket överraskande beslag på andraplatsen i Tippeliga. En position som blir svår att försvara i år.
- Fredrikstad har varit väldigt mycket upp och ner de senaste säsongerna. Nu ska vi försöka etablera oss på övre halvan.

Vilka lag är favoriter till titeln? - Rosenborg har värvat tungt – med bland annat Rade Prica. Även Brann har värvat och blir farliga, liksom Vålerengen. Sedan finns Stabaek med också. Mina favoriter är Rosenborg och Stabaek.

Nästa säsong kommer allsvenskan starta samma helg som Tippeligan gör nu. Nästan en overklig tanke när snön dominerar större delen av Sverige för tillfället.
- Det är mycket snö här också, men det är inga problem. Alla arenorna har uppvärmda planer.

När kan du gå in i normal träning?
- Jag hoppas att knäet ska läka på bra och jag räknar med att det kommer ta fyra veckor till. Sedan är det en stegringsprocess - att inte gå på för hårt. Jag räknar med comeback i maj.

När det är varmt och skönt.
- Det passar mig perfekt, säger Abgar Barsom.

Publicerad 2009-03-11 kl 14:56
Annons
Annons
Annons