Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

66 kg Nordmark – ingen lättviktare på planen

183 cm och 66 kg – Daniel Nordmark har ingen skräckinjagande kroppshydda. Helsingborgs nyförvärv har gett upp tanken på att bli ett muskelknippe.

– Jag har gjort precis allt som är möjligt för att bygga på mig muskler, men hur mycket jag än kämpat har det inte lyckats, säger Daniel Nordmark till Helsingborgs Dagblad.

En av allsvenskans lättviktare – men 66 kg fördelade på 183 cm är inget som bekymrar Daniel Nordmark. HIF-mittfältaren har gett upp att bli ett muskelberg. Istället ser han fördelar med att vara lätt och kvick, och därigenom undvika skador, trots den blygsamma matchvikten.

– Jag får i stället lita på min teknik och min snabbhet så att jag kan komma undan alla tuffa tacklingar.

– Peppar peppar. Frånsett problem med ena knäet när jag var tolv år har jag aldrig varit skadad.

Nordmark hade svårt att knipa en plats under Magnus Haglund och frustrationen över bristen på speltid utmynnade i ett snack med den dåvarande Elfsborgs-tränaren.

– Det var inte alls roligt. Till slut hade jag och Magnus ett snack. Han förklarade varför jag fick så få chanser att få vara med från start och jag förklarade att jag inte var nöjd med det, att jag tyckte att jag var värd fler chanser.

HIF visade intresse redan i somras medan Elfsborg gjorde klart att de inte ville förlänga med Nordmark. Valet blev enkelt för 24-åringen och i dag får han chansen att visa vilket misstag Elfsborg gjorde.

– Klart det är något speciellt, men samtidigt kul, eftersom jag spelat tillsammans med de flesta och fortfarande har kontakt med en hel del.

Och ännu roligare hade det kanske varit om Magnus Haglund fortfarande suttit på Elfsborgs tränarbänk?

– Att få visa honom vad jag kan hade varit en extra morot för mig…

Publicerad 2012-04-08 kl 11:00
Annons
Annons
Annons