POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4d

Ackermanns glädje – gjorde comeback efter hjärtproblemen: ”Känner mig extra tacksam”

Foto: Bildbyrån

Kevin Ackermann hade inte spelat på ett år på grund av hjärtproblem.
På fredagen var han tillbaka på banan när Häcken mötte Ljungskile.
- Jag känner mig extremt tacksam över att få vara här igen, säger han till klubbens hemsida.

Häcken spelade under fredagen en träningsmatch mot Ljungskile, som vann sin division 1-serie och därmed spelar i superettan nästa år. Matchen slutade 1-1 men var av större betydelse för Kevin Ackermann.

Det var nämligen hans första match efter att ett hjärtfel upptäcktes förra året när han var nära en flytt till Fiorentina.

- Jag känner mig extremt tacksam över att få vara här igen. När man har varit med om en sådan här resa så uppskattar man saker på ett helt annat sätt än man gjort förut, man tar inget för givet längre, säger han till Häckens hemsida efter matchen.

18-åringen hade skrivit på för den italienska klubben för drygt ett år sedan, då bara läkarundersökningen återstod. Då upptäcktes hjärtfelet, något som sedan undersöktes två ytterligare gånger innan han blev opererad i slutet av april för att åtgärda problemet.

Mot Ljungskile kände han att det var ett tag sedan han spelade.

- Jag kände ju att det var ett år sen jag spelade match och jag har bara varit med i full träning i 1,5 vecka men jag ska inte gräva ner mig i att konditionen inte riktigt är där utan bara träna på och ta det steg för steg, säger mittfältaren.

Häckens mål i matchen gjordes av debutanten Patrik Wålemark (som anslöt från Qviding tidigare i veckan), medan Christopher Udo nätade för Ljungskile.

Publicerad 2019-11-08 kl 19:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå