Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AFC inte oroat över stor skatteskuld: "Kommer att lösa sig med spelarförsäljningar"

Foto: Bildbyrån

AFC har nästan 1,5 miljoner i skatteskuld - men klubben är inte oroat.
- Det kommer att lösa sig med spelarförsäljningar tror vi. Gör det inte det så lägger Alex (Ryssholm, ordförande) in det som aktietillskott, säger AFC:s ekonomiansvarige Jose Franco till Fotbollskanalen.

Fotbollskanalen har tidigare berättat om att AFC Eskilstuna har varit sena med sina skatteinbetalningar flera gånger om. Så sent som i maj hade skulden till Kronofogden växt till drygt en miljon kronor.

Just nu har klubben en total skuld (både aktiebolaget och föreningen) på drygt 1 450 000 kronor. Drygt 1,3 miljoner av den summan ligger hos aktiebolaget. Värt att notera där är att hela 590 000 kronor redan hamnat hos Kronofogden, och den resterande summan på nästan 800 000 kronor riskerar snart att hamna där.

- Det är inga problem att betala det. Om inte vi får intäkter nu som ska komma in så kommer Alex (Ryssholm, ordförande) att lägga in det som aktietillskott. Så det är inga problem, säger Jose Franco, klubbchef och ekonomiansvarig, till Fotbollskanalen.

Vad är det för intäkter ni väntar på?
- Det är olika sponsoravtal vi har och sedan spelarförsäljningar.

AFC:s största stjärna Omar Eddahri lämnar när hans kontrakt går ut i december och klubben får alltså inga pengar för honom. Men Franco menar ändå att klubben väntar sig att kunna få in en stor del av beloppet via spelarförsäljningar.

- Det kommer att lösa sig med spelarförsäljningar tror vi. Gör det inte det så lägger Alex (Ryssholm, ordförande) in det som aktietillskott.

Från egen ficka då?
- Ja.

Hur många spelare räknar ni med att behöva sälja för att få in tillräckligt med pengar?
- Det kan jag inte gå in på i dagsläget. Det får du ta med sportchefen. Jag kan inte gå in i sportsliga aspekter. Men jag har fått bekräftat av Alex att han lägger in och det kommer inte att vara några problem. Pengarna kommer att betalas nu i november.

Ni har inte haft några problem med att betala ut löner?
- Nej, det har vi betalat allt. Det ligger vi inte efter med någonting.

Den stora skatteskulden till trots är AFC inte oroat.

- Det är inga problem. Annars hade jag varit orolig. Vi har löst det förut, säger Jose Franco.

Hur ser du på att ni ändå hamnar i den här situationen, arbetar ni aktivt med det och har ni någon plan för att det inte ska hända igen?
- Det gör vi. Organisationen håller på att bli bättre för att undvika de här problemen.

Publicerad 2017-11-08 kl 17:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons