Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ÅFF-stjärnans skada vägrar ge sig

Oscar Möller besväras fortfarande av en ond fot. Men är trots det aktuell för spel mot Häcken.
- Oscar har tränat till och från i veckan, men det har sett bra ut på sistone, säger tränaren Jan Carlsson till klubbens hemsida.

ÅTVIDABERG

Skadade/avstängda:
Bruno Marinho (a).

Preliminärt lag:

Henrik Gustavsson - Daniel Hallingström, Erik Moberg, Alberis da Silva, Jesper Arvidsson - Haris Radetinac, Paulus Roiha, Amir Suljic, Prince Eboagwu, Kristian Bergström - Oscar Möller.

Håll ögonen på:
Oscar Möller är tillsammans med Paulus Roiha spelarna bakom Åtvidabergs förvandling. Deras totala målskörd på tolv fullträffar har lyft nykomlingen till säker mark i tabellen. Poängproduktionen måste fortsätta om ÅFF ska lyckas säkra nytt allsvenskt kontrakt.

ÅFF-snack:

- Vi vet att vi har gått bra på Kopparvallen senaste tiden så vi går in med gott självförtroende. Men det är inget som löser matchen utan det är hårt jobb i 90 minuter som gäller, säger lagkapten Kristian Bergström till klubbens hemsida.

HÄCKEN


Skadade/avstängda:
Tom Söderberg (s), Kari Arkivou (s), Robin Jansson (s), Dominic Chatto (a).

Preliminärt lag:

Christoffer Källqvist - David Frölund, Mattias Östberg, Emil Wahlström, Mohammed Ali Khan - Josef Karlsson, Erik Friberg - Jonas Henriksson, John Chibuike, Rene Makondele - Mathias Ranégie.

Håll ögonen på:
Jonas Henriksson. Häckens lagpappa och spelmotor har stått för ännu en stark säsong. Hans sju mål och fyra assist har starkt bidragit till att Häcken ser ut att spela allsvenskt även nästa år.

Häcken-snack:
- Det är som vilken match som helst, det gäller att vi tar poäng, säger Mattias Östberg till FotbollDirekt.se.

- Vi har varit lite upp och ner. När vi spelar bra vet vi att vi vinner och gör vi det lite sämre, ja då förlorar vi. Allsvenskan är oerhört jämn, så det gäller att vi hittar jämnheten.

Är det någon spelare i ÅFF som ni behöver ha lite extra koll på?

- Kristian Bergström ligger bakom mycket i offensiv väg. Men vi går inte i några tankar att vi ska punktmarkera bort någon speciell spelare.

FD-kommentar:
- Häcken säkrade mer eller mindre kontraktet förra omgången då de besegrade Örebro.

- Åtvidaberg är även de på väg mot nytt kontrakt, men är ännu en bit ifrån. Därför skulle tre poäng mot Häcken betyda allt.

- Jag tror på ÅFF, deras spel under de senaste veckorna har imponerat på mig.

- Oscar Möllers vara eller icke vara är naturligtvis en central fråga för ÅFF. Anfallaren har besvärats av en blödning i hälen under de senaste veckorna och är ännu inte helt återställd. Men de senaste rapporterna vittnar om att Möller - trots den onda foten - kan spela mot Häcken.

- Åtvidaberg vinner knappt, 2-1. Roiha avgör.

Christian Hildén

Publicerad 2010-10-16 kl 15:07
Annons
Annons
Annons