Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Agardius lutar åt att lägga av: "Lite synd"

Allsvenskan

Viktor Agardius har varit utan klubb sedan förra sommaren.
Nu lutar 34-åringen åt att lägga skorna på hyllan.
- Det är lite synd att det är så, säger han till Fotbollskanalen. 

0:49
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se ett Agardius-mål i spelaren.

Viktor Agardius, 34, har genom åren gjort 244 allsvenska matcher med Mjällby AIF, Kalmar FF, IFK Norrköping och IF Brommapojkarna, men har sedan förra sommaren varit på jakt efter en ny klubb, då han vid den tidpunkten gick skilda vägar med BP. 

Nu berättar Agardius att han lutar åt att lägga av.

- Jag har under vintern och våren försökt att hitta en ny klubb, men det har inte lyckats bli så. Jag har ändå försökt hålla igång på bästa sätt för att vara redo om något dyker upp, men det har inte gjort det. Jag har haft alla möjliga tankar den senaste tiden, men nu lutar det åt att det är dags att göra något annat. Lite så är det. Om det blir mer fotboll eller något annat vet jag inte. Det får tiden utvisa, men det är lite synd att det är så. Men så är livet och fotbollskarriären, jag känner att jag hade kunnat fortsätta vara med och bidra några år till, men det är så det är, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Är det ett definitivt beslut att lägga av, eller är du fortfarande redo?
- Herregud, skulle det ringa en klubb i morgon eller dagen därpå är jag fortfarande bra tränad och skulle kunna hjälpa till att bidra, så jag stänger inte den dörren helt så länge kroppen är pigg och fräsch, vilket den är, men det är svårt när det är som det är. Jag tittar på alla möjliga grejer. 

Agardius hade i grunden velat fortsätta spela ett par år till.

- I mina tankar hade jag tänkt spela lite längre på den här nivån, men sedan vet man aldrig hur det blir. Jag gjorde ett avbrott med BP förra sommaren, då det inte fungerade socialt eftersom att vi bor i Norrköping. Då gick jag på jakt efter en ny klubb, som det skulle passa bättre med, men det har inte dykt upp sedan dess och då har det fått bli så här. Klubbar har tyckt att de har haft tillräckligt bra trupper och det får man respektera. 

Annons

Han fortsätter:

- Jag har haft en ambition om att hitta en bra lösning. Det handlar inte om något, som många har trott, med skador eller att vi (Agardius och BP) inte gick ihop. Absolut inte. Jag har varit frisk och pigg med ambitioner, men ingen har velat gå vidare på nivån som jag känner att jag kan vara på. 

Agardius är samtidigt nöjd med sin karriär. 

- Det är svårt (att prata om karriären) så här tätt inpå att jag har börjat fundera i de här banorna, men det har varit många allsvenska säsonger och jag har gått in i varje säsong med att förbättra mig, och vara en spelare som laget kan lita på att man får ut allt av. Det har gjort att jag har haft stort förtroende i klubbarna jag har varit i, och jag har även trivts väldigt bra där jag har varit, säger han och fortsätter:

- Sista året i Norrköping blev det lite ryckigt med skador, vilket gjorde att de inte ville förlänga, men annars är jag nöjd med att jag har spelat mycket i klubbarna jag har varit i, och jag hoppas att med- och motspelare tycker att jag har varit en bra lagkamrat och motståndare.  

Annons

Utöver spel i allsvenskan har han även hunnit med spel utomlands i italienska Livorno, då han blev noterad för en match i Serie B 2020. Äventyret blev kort på grund av covid-19. 

- Det blev väldigt kort, och jag önskar att det hade varit längre när jag väl kom ut, men covid-året drabbade alla, och det var dålig tajming just det året, men man vet aldrig vad som hade skett om man hade fortsatt där ute. Jag kände jag hade nivån i mig att spela utomlands och testa på det mer, men det blev en kort sejour. Det blev samtidigt också ett kul år av det, då vi sedan kom femma med Mjällby i allsvenskan.  

Ännu vet 34-åringen inte vad han vill göra framöver. Han kan både tänka sig att jobba inom fotbollen, precis som med något helt annat.

- Jag kan tänka mig att göra ganska mycket. Jag har hållit på med fotboll länge och den kommer jag nog aldrig att släppa. Jag tror att jag kan bidra någonstans inom fotbollen, men jag får vara öppen för allt sett till vad som kan dylika upp. Vi får se vad tiden utvisar. 

Annons
Publicerad 2024-04-15 kl 11:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto