Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Agenthärvans utredning segdragen historia: ”Kommer ta ett bra tag”

Allsvenskan

Agenthärvan kommer inte att vara utredd på ett bra tag.
– Det kan jag ju säga utan att ljuga någonting, det här kommer att ta tid innan vi har hittat alla handlingar, säger utredaren Anders Sigurdson till fotbollskanalen.se.

Den stora utredningen kring de allsvenska klubbarnas spelaraffärer och agenternas förehavanden verkar bli en segdragen historia. Anders Sigurdson på Svenska Fotbollsförbundets tävlingsavdelning är den som håller i utredningen.

– Det kommer att ta ett tag bara så du vet det. Vi kommer att meddela så fort vi har något att meddela.

Utredningen startade efter TV4 och Fotbollskanalens avslöjanden kring en rad oklarheter i flera olika spelaraffärer, där Wanderson, Roni Porokara och Ari da Silva Ferreira var inblandade. I samtliga fall förekom även spelaragenten Oliver Cabrera.

Tidigare har Khennet Tallinger på Svenska Fotbollsförbundet, som begärt utredningen, sagt att man ska vända på alla stenar. Det är precis vad Sigurdson håller på med nu.

Annons

– Jag har börjat samla in material bara det kan jag tala om är inte fullt enkelt. Det är väldigt mycket samtal med folk.

Samtidigt försöker man få ut alla de handlingar och dokument som förekom under dessa spelaraffärer, vilket inte ska vara några problem att plocka fram.

– Det finns ju i våra regler, vår rätt att begära in handlingar. Det hanterar vi på det sättet. Det ser jag inte som några konstigheter.
Kan du ge något tidsspann på när det här kommer att vara klart?
– Det är så svårt att veta hur lång tid det kan ta, för det beror helt på vad vi hittar.

Publicerad 2010-05-14 kl 11:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto