Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
1:14

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen i spelaren.

Ahmedhodzics första besök på Tele2 Arena: "Djurgården inte på topp - men allt kan hända på plast"

MALMÖ. Anel Ahmedhodzics Malmö FF gästar Djurgården ikväll.
Mittbacken förklarar varför han inte ser fram emot underlaget.
- Ibland när man slår en rak passning flyttar den sig till höger och vänster, säger Ahmedhodzic till Fotbollskanalen. 

Malmö FF har blandat vinster med förluster på bortaplan mot Djurgårdens IF de senaste fem åren. Tabellettan ligger dock långt före Djurgården som återfinns på sjunde plats i allsvenskan, men Anel Ahmedhodzic ser inte fram konstgräsunderlaget inför hans första besök på Tele2 Arena. 

- Man får komma tillbaka till plast igen nu, men jag tror inte att jag har spelat på den arenan förut. Djurgården är inte på topp men ja, plast – allting kan hända där. Vi får se till så att vi är på topp.  

Ahmedhodzic utvecklar sitt resonemang om konstgräs: 

- Det är något vi borde ändra på tycker jag. Jag förstår det ekonomiska men fotboll ska spelas på gräs. Det är bara mer naturligt. Tekniken man har på gräs blir en helt annan på konstgräs eftersom bollen studsar och flyttar sig annorlunda. Ibland när man slår en rak passning flyttar den sig till höger och vänster. Sådana skillnader är anledningen till att vissa i allsvenskan är mer “konstgrässpelare”. I hela Europa spelas fotboll på gräs. Om vi ska sträva efter att sätta allsvenskan högre i rankingen så måste fler lag börja spela på gräs i alla fall.  

ANNONS

Lyckade glidtacklingar har blivit något av 21-åringens signum under genombrottssäsongen i MFF. Den nyblivne bosniske landslagsmannen räknar inte med lika många sådana mot Djurgården. 

- Man kan få in glidtacklingar på konstgräs men man skrapar sig rejält. Det är inte lika vanligt att glidtackla på konstgräs, men det får man ta också, säger Ahmedhodzic och visar upp ett märke på låret efter landskampen mot Nordirland.  

MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson har en mer krass inställning till underlaget på Tele2 Arena. 

- Den saken bekymrar mig inte så mycket. Vi får handskas med dessa saker som är där. Jag har självfallet egna tankar om konstgräs men vi får handskas med det helt enkelt, säger Dahl Tomasson.

Publicerad 2020-10-19 kl 11:00
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto