Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Aiesh om Blåvitts start - och nya rollen: "Är inte Sveriges bästa försvarare"

Allsvenskan 2021-05-12 kl 10:30

Hosam Aiesh är inte nöjd med Blåvitts start i allsvenskan.
Samtidigt håller han på att vänja sig vid en ny roll på planen.
- Jag tror inte att jag är Sveriges bästa försvarare, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg har vunnit en av lagets fem första matcher i år i allsvenskan. Blåvitt vann i den andra omgången mot AIK på hemmaplan och har utöver det kryssat mot Örebro SK, Halmstads BK och BK Häcken, samt förlorat mot nykomlingen Degerfors. Härnäst väntar under onsdagskvällen ett obesegrat Kalmar FF borta på Guldfågeln Arena. 

Blåvitt-yttern Hosam Aiesh, 26, medger nu att han inte är nöjd med lagets poängskörd så här långt, men att han tror att det kommer bli bättre.

- Det här är inte starten vi hade velat ha, då vi i varje fall hade velat ha mer än en vinst, men samtidigt är det något vi ska bygga på under 30 matcher. Media är väldigt bra på att överhypa saker och ting, att det gått dåligt och att det är en besvikelse, men när man står inför sista matchen får man ta det där och då. Nu jobbar vi på. Det känns bra och det känns väldigt gott inför de kommande matcherna, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Aiesh menar vidare att Blåvitt tog ett steg i rätt riktning senast mot Häcken, då laget kvitterade i den 96:e minuten på straff till slutresultatet 1-1 på Ullevi. 

- Det var först och främst tråkigt att vi inte tog tre poäng, då vi gick in för det, men samtidigt fick vi ta med oss en poäng, då vi gjorde mål så sent i matchen. Jag tycker att vi gjorde en bättre match än mot Halmstad, så det får vi se som positivt och speciellt när det är så pass tidigt på säsongen som nu och allt kanske inte sitter. När man ser ljuset med att man börjar spela bättre är det en boost inför de kommande matcherna, säger Aiesh.

Blåvitt har i år satsat genom att bland annat värva hemvändarna Oscar Wendt och Marcus Berg, som ansluter i sommar, samtidigt som förre Napoli-stjärnan Marek Hamsik har kommit in och nye ordföranden Richard Berkling har uttalat sig om att laget ska tillbaka till toppen under de närmaste åren.

ANNONS

Aiesh anser däremot inte att laget känner press på sig att börja rada upp trepoängare.

- Förra året kom vi femte sist och när ordföranden säger att vi ska tillbaka till toppen behöver kanske inte det betyda att vi ska tillbaka på en dag. Vi jobbar mot att komma till toppen, och det håller jag med honom om, men sedan tror jag inte att han menar att vi ska vara i toppen från match ett eller match två. Det är något vi bygger, och det byggandet tror jag på, samtidigt som jag tror att han och alla andra i klubben tror på det. Vi har många nya spelare och det tar tid för att få det att klaffa, men mot Häcken kändes det som att det började bli bättre. Det gick att se ljusglimtar och det är positivt, så jag tror att det vänder.

Vad kan ni slipa på framöver?
- Det är lite allt möjligt, men vi vill ta fler trepoängare. Så är det. Vi behöver kanske slipa på att släppa inte lite färre mål och göra lite fler mål framåt.

ANNONS

Aiesh kopplades tidigare i år ihop med en flytt från Blåvitt, men är än så länge kvar. Nu är han nöjd med att ha fått starta i fyra raka seriematcher och trivs utmärkt i klubben.

- Målet var att få spela matcher och det får jag göra. Om man spelar matcher är man glad, så jag har inget att klaga på utöver att jag och hela laget vill att poängen ska börja rulla in. Det tror jag också att de kommer börja göra snart. Vi har många duktiga spelare, så om vi får dem i bra form tror jag inte många lag kan stoppa oss, säger han.

Aiesh tycker även att det hittills fungerat bra för honom i hans nya roll som vingback på högerkanten.

- Jag trivs bra. Jag har inte så mycket att klaga på. Det är en helt annan roll än vad jag kanske hade förra året, då det är en annorlunda position. För mig känns det, precis som för laget, att det blir bättre och bättre. Det tar ju tid, då vi ändrat på massa, säger han.

ANNONS

Aiesh trivs i grunden bättre i en lite mer offensiv position, men menar att han lär sig att hantera sin nya position bättre och bättre för varje match. Han tycker att det är roligt att testa på något nytt och att spela som vingback. 

- Om du frågar mig hade jag helst velat spela längst upp till höger i ett 4-3-3. Det är min position, men om man spelar med vingback är det oftast en högerback eller en högerytter. Man kan kanske inte förvänta sig lika mycket poäng framåt som man själv hade velat, men samtidigt är det väldigt kul att spela på den positionen och jag har absolut inga problem med att göra det, säger han.

Aiesh fortsätter:

- Det blir samtidigt en annorlunda position, då jag kanske inte är lika nära mål i alla situationer, som jag har varit innan. Sedan behöver man vara smart och veta hur man ska göra i vissa situationer. Jag jobbar på det under varje träning. Jag är jätteglad över att spela på den positionen och jag har absolut inga problem med det, men om du frågar mig vad jag älskar mest är det högst upp som högerytter i ett 4-3-3. Jag tror att alla offensiva spelare, som spelar som vingback, hade svarat det, men jag trivs bra där jag spelar nu också. Om vi börjar plocka poäng och gör det bra blir det bra.

ANNONS

Är det en utmaning att vänja sig vid lite mer försvarsspel?
- Ja, det är klart. Det är det jag menar med att vi håller på med ett lagbygge och att saker och ting ska falla på plats. Man måste vänja sig lite vid vissa defensiva situationer. Jag tror inte att jag är Sveriges bästa försvarare och jag har kanske inte försvarat jättemycket, men det är något jag behöver lära mig och nu har jag chansen att lära mig och utveckla andra delar av mitt spel, säger han.

Aiesh fortsätter:

- "Rolle" hjälper mig mycket, så på så vis får jag hjälpen jag behöver. Jag har inget att klaga på där, men samtidigt behöver jag matcher för att lära mig och det håller jag på att få. Jag tror att det kommer bli bra. Det är en jätterolig position att spela på, då man är med både offensivt och defensivt och har mycket boll och är i centrum hela tiden, så det är kul, men det är väldigt jobbigt.

ANNONS

Är du imponerad av Kalmar så här långt?
- Jag har inte sett Kalmar i en enda match i år, men vi såg på dem lite i dag (tisdag) och det var kul att se. Jag älskar fotbollslag som rullar och tror på en spelidé. Det är jättekul, men samtidigt ska vi ta tre poäng och åka hem till Göteborg med tre poäng i bagaget. Det är det viktigaste och vårt mål.

Aiesh bryr sig inte om Blåvitt är bollförande mot Kalmar. Han vill bara vinna.

- För mig är det ingen idé att vara ett bollförande lag om man inte vinner matcher. Vi ska följa vår plan och göra det till hundra procent. Vi vet att vi skapar chanser i varje match och kommer att hålla i bollen i varje match. Samtidigt är det väldigt viktigt att vi är kompakta bakåt och försvarar vårt eget mål. Lägena kommer också att komma. Om vi gör det till hundra procent tar vi tre poäng. Vi behöver gå in med en sådan mentalitet och gör man det brukar det oftast bli bra. Jag tycker att vi är ett bättre fotbollslag.

ANNONS
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto