Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Aiesh sugen på allsvensk återkomst: "För samtal med klubbar"

Allsvenskan

Hosam Aiesh har lämnat FC Seoul.
Nu är han sugen på en comeback i allsvenskan. 
- Jag för samtal med allsvenska klubbar, säger han till Fotbollskanalen. 

0:38
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se ett Aiesh-mål i spelaren.

Hosam Aiesh, 28, lämnade i fjol IFK Göteborg för FC Seoul i Sydkorea, och har sedan dess fått knapp speltid. 28-åringen berättade i slutet av augusti i fjol om varför han då inte hade fått tid på planen i cup- och ligaspel, och var kritisk till dåvarande tränaren An Ik-soo. 

Vid samma tidpunkt bytte samtidigt Seoul tränare och därefter fick Aiesh speltid i tre ligamatcher, innan säsongen var över, då klubben blev sjua i ligan. 

Nu berättar Aiesh att parterna har gått skilda vägar, och att han vill spela mer framöver. 

- Jag vill spela fotboll, och det kändes inte som att det passade mig i Sydkorea, då det var annorlunda, och jobbigt för min familj. De trivdes, men det fattades något. Det kändes bättre att komma hem, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Varför fick du inte spela så mycket - efter tränarbytet?
- Det var nästan slut då, och vi spelade inte i A-divisionen (mästerskapsserien), så det var fem matcher som ingen ville spela. Klubben brydde sig inte lika mycket, då vi låg sjua (etta i nedflyttningsserien) och hade elva poäng ner till åttan, så det var inte så mycket att spela för. Det fungerade inte riktigt för mig, säger han och jämför med förre Hammarby-spelaren Darijan Bojanic, numera i Ulsan Hyundai i Sydkorea, som heller inte får spela så mycket.

- Darijan är ju också en duktig spelare, men det är väldigt svårt. Man behöver åka dit och kolla. Det är jävligt bra spelare, snabba och tekniska. Nivån är ett snäpp högre i Sydkorea gentemot i allsvenskan, så det är en bra liga. 

Aiesh ångrar samtidigt inte sin tid i Sydkorea - trots knapp speltid. Han tar med sig många erfarenheter och känner att han har utvecklats på flera plan.

Annons

- Jag har lärt mig mycket i Sydkorea. Det är en fysisk liga, och det är väldigt mycket träning. Jag känner mig starkare och kroppen känns skitbra, samtidigt som jag har utvecklat många saker, som jag kanske saknade i Sverige. Träningen och miljön är annorlunda. Jag tar med mig erfarenheter, som jag kan använda i nästkommande klubb, så jag ser absolut inte tiden där som en förlust. 

Nu är 28-åringen öppen för en comeback i allsvenskan, samtidigt som han också skulle kunna tänka sig en ny flytt utomlands.

- Det är både och. Om jag ska utomlands ska det passa min familj, då jag har en son och dotter, så det ska passa med dagis och skola. Sydkorea passade familjen bra, då det är ett bra land. Det är viktigt att de får det bra också, så det kan inte vara vilket land eller vilken stad som helst. Jag är väldigt öppen för allsvenskan och för en dialog med några klubbar. Vi får se vad som händer, säger han.

Annons

Är det allsvenska klubbar som du pratar med?
- Jag för samtal med allsvenska klubbar i nuläget. Jag har spelat många matcher i allsvenskan, så jag har ett namn och de vet vad jag får gör. Det kan vara skönt att komma hem och visa att jag finns, men det ska också vara ett bra projekt.

Du lockas av en comeback i allsvenskan?
- Ja, jag är sugen. För mig var kanske inte tiden i IFK Göteborg så jävla bra prestationsmässigt, men i Sydkorea gick det väldigt bra och jag kände igen mig lite igen. Det känns som att jag har ett sug att komma tillbaka och visa att Hosam fortfarande är så bra som han var en gång i tiden, och kanske vinna en assistliga igen. Det hade varit kul, och det är något jag vet att jag kan göra. Tyvärr blev det inte så i IFK Göteborg, men det finns andra klubbar, säger han.

Är du nära att skriva på för en ny klubb?

Annons
- Jag kan skriva på, det är några som är väldigt nära och skulle kunna bli av, medan några är lite längre ifrån. Samtidigt har jag is i magen och vill fatta rätt beslut. Jag vill ha ett bra projekt och en spelande klubb. Det är a och o. Jag vill ha en spelande fotboll, där jag kan utvecklas och som är bra för laget. Det är där jag är nu i mitt tankesätt. 

Aiesh har tidigare en bakgrund med spel i BK Häcken, Varbergs Bois, Östersunds FK och IFK Göteborg i Sverige. 

Publicerad 2024-02-28 kl 19:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto