POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK ber om tid med nye anfallstalangen: "Ingen Bangura"

Kwame Amponsah Karikari - så heter AIK: senaste anfallsförvärv. Ett välkommet forwardstillskott, men ingen frälsare: "Jag tänker inte jämföra honom med Bangura".

- En stark och explosiv spelare på 190, men jag vill inte jämföra honom med någon, ni får ge er till tåls tills ni sett honom spela, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till FotbollDirekt.se.

Medan AIK låg på träningsläger i Turkiet åkte Jens Andersson och Björn Wesström till Ghana på scoutingresa. På plats fastnade de för Karikari och har sedan dess jobbat för att få spelaren till AIK.
I sista stund blev allt klart och Karikari kommer till Sverige imorgon. Men något derby mot Djurgården är det inte tal om - Karikari ska få en mjukstart och inleder i samarbetsklubben Väsby. Hur mycket allsvenskt spel det blir återstår att se.

- Det är en 19-årig kille som aldrig varit i Sverige förut. Det är en stor omställning för honom och därför väljer vi att matcha honom i Väsby till en början.

- Vi utesluter varken det ena eller det andra, han ska få utvecklas i Väsby i lugn och ro nu så får vi se. Men självklart vill vi se honom i AIK på sikt, det är ju en kille vi tror mycket på. 

Kwame Amponsah Karikari kommer från Inter Allies i den ghananska andradivisionen. Karikari har spelat seniorfotboll i ett och ett halvt år och gjort totalt 13 mål för Inter Allies.

 

Publicerad 2011-04-01 kl 13:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå