Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK ber om tid med nye anfallstalangen: "Ingen Bangura"

Kwame Amponsah Karikari - så heter AIK: senaste anfallsförvärv. Ett välkommet forwardstillskott, men ingen frälsare: "Jag tänker inte jämföra honom med Bangura".

- En stark och explosiv spelare på 190, men jag vill inte jämföra honom med någon, ni får ge er till tåls tills ni sett honom spela, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till FotbollDirekt.se.

Medan AIK låg på träningsläger i Turkiet åkte Jens Andersson och Björn Wesström till Ghana på scoutingresa. På plats fastnade de för Karikari och har sedan dess jobbat för att få spelaren till AIK.
I sista stund blev allt klart och Karikari kommer till Sverige imorgon. Men något derby mot Djurgården är det inte tal om - Karikari ska få en mjukstart och inleder i samarbetsklubben Väsby. Hur mycket allsvenskt spel det blir återstår att se.

- Det är en 19-årig kille som aldrig varit i Sverige förut. Det är en stor omställning för honom och därför väljer vi att matcha honom i Väsby till en början.

- Vi utesluter varken det ena eller det andra, han ska få utvecklas i Väsby i lugn och ro nu så får vi se. Men självklart vill vi se honom i AIK på sikt, det är ju en kille vi tror mycket på. 

Kwame Amponsah Karikari kommer från Inter Allies i den ghananska andradivisionen. Karikari har spelat seniorfotboll i ett och ett halvt år och gjort totalt 13 mål för Inter Allies.

 

Publicerad 2011-04-01 kl 13:00
Annons
Annons
Annons