Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK drar sig ur U21-allsvenskan: "Vi har kanske inte svarat upp"

Foto: Bildbyrån

Nästan alla allsvenska klubbar representeras i U21-allsvenskan. Men AIK saknas, klubben har valt att dra sig ur serien till i år.
- Vi nyttjar inte U21-serien som den är tänkt att att nyttjas, säger klubbens sportchef Björn Wesström till fotbolldirekt.se.

2017 har 14 av 16 allsvenska klubbar ett lag i U21-allsvenskan. Östersund och AIK är de som saknas i serien.

AIK har valt att dra sig ur U21-allsvenskan inför årets säsong.

- Vi behöver nog vara kritiska mot oss själva. Vi har kanske inte svarat upp som andra klubbar gjort i den serien. Det är ingen kritik mot serien som sådan, däremot behöver vi se över vår verksamhet, vad det ger oss att delta i en serie som den här, säger sportchefen Björn Wesström till fotbolldirekt.se.

I U21-allsvenskan brukar många av klubbarnas egna talanger spela, varvat med spelare från A-laget som inte fått speltid där. Björn Wesström menar att AIK inte använt sig särskilt mycket av A-lagsspelare.

- Det har vi inte gjort i U21-serien hittills. Det är inte så att de som vi har i vår A-lagsverksamhet har spelat varenda match i U21-serien. Vi nyttjar inte U21-serien som den är tänkt att att nyttjas, säger han.

Sportchefen menar vidare att AIK prioriterar att vinna A-lagsmatcher, och valt denna väg som den bästa för att nå dit. Klubben är erkänt duktig på att släppa fram unga spelare, men enligt Wesström är inte U21-allsvenskan en del i det.

- Alexander Isak har inte utvecklats till den spelare han är genom att spela matcher i U21-serien. Till exempel. Eller de andra unga spelarna som vi har i vår a-lagsverksamhet heller för den delen.

Publicerad 2017-02-24 kl 14:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons