Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK-fans ger Gefle ekonomisk smäll

AIK:s Black Army nobbar Strömvallen i Gävle. I stället skickas styrkorna till Hovet i Stockholm och AIK Hockeys chans att gå upp i Elitserien. En smäll på 260 000 kronor för GIF.

– Det är Hovet som gäller, vi har ställt in alla resor till Gävle, säger Black Armys ordförande Victor Capel till Gefle Dagblad.

Gefle förlorar stora pengar på AIK Hockeys framgångar i ishockeyns kvalserie och AIK förlorar värdefullt stöd till den tidiga måstematchen.
Matchen mellan Gefle och AIK på söndagen spelas samtidigt som AIK möter Växjö på Hovet och har chansen att gå upp i Elitserien.
I det läget väljer AIK:s Black Army för första gången på en evighet ishockeyn före fotbollslaget.

– Tyvärr är det så, nu är det full fokus på hockeyn, det är ju vår viktigaste match sedan vi gick upp -94. Men i bästa fall får vi anledning att åka till Gävle tre eller fyra gånger nästa år i stället, säger Victor Capel.

– Den kom så plötsligt, det svängde snabbt. Och det är klart att vi ska slå Växjö hemma, i en avgörande match. Annars har vi inte nåt i elitserien att göra ändå.

Gefle räknar nu med ett bortfall på 2 000 personer och med det en ekonomisk förlust på cirka 260 000 kronor.

– Oerhört synd, men krockar sker tyvärr. Klart det påverkar vår ekonomi, men exakt hur mycket är svårt att säga, säger GIF:s klubbdirektör Eva von Scheele-Frid till GD.

Publicerad 2010-04-10 kl 16:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons