Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK-fans historiska – för Poznan…

... ingen klubb i Europa har kommit med så många supportrar till Polen. AIK slår rekord när 1000 supportrar invaderar Poznan. Nu får klubbens fans rubriker för
- Det är jättekul att höra, och det visar bara vilka fantastiska supportrar klubben har, säger AIK:s kommunikationsansvarige
-

Efter 3-0 hemma mot Lech Poznan har AIK en superchans att ta sig vidare till Europa League-play off. Och AIK-spelarna kan räkna med starkt stöd på Stadio Miejski i morgon kväll.

Polska Gazetas Poznan-avdelning gör i dag en stor sak av de svenska fansens förväntade uppslutning. Under rubriken “Svensk invasion av Poznan?” konstaterar tidningen att 1000 biljetter beställts från AIK-håll – mer än någonsin tidigare i en Europacup-match. Lech Poznan konfirmerar att man förväntar sig en stor mängd AIK-supportrar.

- Ja, det stämmer att vi fått in beställningar för 1000 supportrar, sedan återstår att se hur många som dyker upp. Men det är fler biljettbeställningar än vi fått någon gång, säger Lech Poznans mediekontakt Joanna Dzios till FotbollDirekt.se.

Och då har klubbar som Manchester City och Juventus varit på besök i Europa League – så sent som 2010/2011 var Lech Poznan i gruppspel tillsammans med storklubbarna och inga av dem kom i större klasar till Polen.
Lech Poznan har en hygglig historia av Europaspel och mött klubbar som Barcelona, Liverpool och Olympique Marseille genom åren. Sammanlagt har man 37 hemmamatcher i olika Europacuper på meritlistan. Men intresset från AIK:s fans är alltså i särklass.

- Det är jättekul att höra, och det visar bara vilka fantastiska supportrar klubben har, säger AIK:s kommunikationsansvarige Gabriella Blombäck till FotbollDirekt.se.

- Det är kul när man jämförs med sådana klubbar. Men samtidigt vet vi också sedan tidigare, att bortaföljet ständigt är starkt. Det finns en stor kärna av supportrar som åker på allt, det spelar ingen roll om det Mjällby borta eller om det är en så här match.

 

Publicerad 2012-08-08 kl 15:53
Annons
Annons
Annons