POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

AIK-försvarare kritiserar blåvit fördel i avslutningen

På tisdagskvällen spelar IFK Göteborg näst sista matchen för säsongen, hemma mot Halmstad. Kvällen efter spelar AIK i samma omgång. "Blåvitt" får alltså en dags mer vila inför "guldmatchen" på söndag och det är något som ogillas i AIK-lägret.

- Helst skulle de tre sista, men absolut de två avslutande, omgångarna spelas samtidigt. Det hade varit mest rättvist, säger AIK-försvararen Jos Hooiveld till Svenska Dagbladet.

Fram tills för något år sedan spelades de två sista omgångarna samtidigt men den här säsongen är det bara den sista omgången som är samlad med gemensam avsparkstid. Spelschemat har nu fått till följd att guldjagande IFK Göteborg och AIK spelar på varsin matchdag, vilket gör att IFK får en dag extra på sig att ladda inför matchen.

Hans lagkamrat Markus Jonsson håller med om snedfördelningen som han tycker har drabbat AIK fel.
- Jag tycker att hela spelschemat varit konstigt i år. Vi har fått två-tre dagar mellan matcherna ibland, medan andra lag haft fem. Oftast är man seg två dagar efter match, säger Jonsson till tidningen.

AIK har ändå visat att laget kan klara av det hårda spelschemat och leder tabellen med en poäng före IFK Göteborg inför de två sista omgångarna.
- Nu tar vi matchen mot Örebro som en semifinal och sedan är det final i Göteborg, säger Hooiveld till Svenskan.

Publicerad 2009-10-26 kl 10:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå