Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK-förvärvets debut kan dröja: "Inte anpassad för full lagträning"

Allsvenskan

Kolbeinn Sigthorsson blev i dag klar för AIK.
Men islänningens debut kan dröja i allsvenskan. 
- Jag behöver ta steg för steg, säger han i en tv-intervju på AIK:s hemsida. 
- Han är inte anpassad för full lagträning, säger Björn Wesström. 

1:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från AIK:s möte med Östersund i spelaren ovan.

Kolbeinn Sigthorsson, 29, blev i kväll presenterad av AIK. Anfallaren har bland annat meriter från spel i Islands landslag, Ajax och franska Nantes, men bröt tidigare i år sitt kontrakt med den franska klubben. Under senaste åren har 29-åringen haft stora skadeproblem och blev inte noterad för någon ligamatch den här säsongen, samtidigt som han endast gjorde två korta inhopp under säsongen 2017/2018. 

Sigthorsson spelade senast en match i slutet av november i fjol med Islands landslag och därmed kan en debut i AIK-tröjan dröja i allsvenskan. 

- Jag har inte spelat så mycket senaste två åren. Min sista match var i november med landslaget. Jag behöver ta steg för steg och se var jag står när jag börjat träna här. Jag behöver vara försiktig, men vill vara på planen så fort som möjligt. Klubben stöttar mig för att jag ska komma tillbaka i den bästa av form och förhoppningsvis tar inte det så långt tid innan jag är redo. Jag känner mig bra, fit och stark, säger han i en tv-intervju på AIK:s hemsida. 

ANNONS

AIK:s sportchef Björn Wesström berättar i sin tur att Sigthorsson är frisk, men ännu inte redo för full "lagträning". 

- I Kolbeinns fall har vi gjort en hel del tester som tyder på att han egentligen är fullt återställd från sin skada, men inte anpassad för full lagträning än. När vi tar in honom nu i verksamheten, så kommer han att träna reducerat, vilket innebär att han inte genomför alla moment. Vi byter ut en del moment för att förstärka de fysiska kvaliteter som han behöver för att vara med fullt ut över tid, säger han i en tv-intervju på AIK:s hemsida. 

- Det handlar om att vara noggrann med en spelare som haft en större skada så som han har haft, men vi har goda förhoppningar och ett medicinskt team som är helt fantastiskt, så vi är väldigt hoppfulla att den här tidslinjen ska gå smärtfritt, fortsätter han. 

ANNONS

AIK kryssade i eftermiddag mot Östersund i allsvenska premiären och ställs härnäst måndagen den 8 april mot IFK Norrköping på Östgötaporten. 

Publicerad 2019-03-31 kl 21:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto