Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

AIK har bestämt sig – vill spela på nationalarenan: "Jag är förvånad"

AIK har kommit fram till en rekommendation i arenafrågan. Klubben vill spela på Swedbank Arena i Solna från 2013.

Att AIK ska flytta från Råsunda har varit klart sedan en lång tid tillbaka. Vart flytten ska gå därefter har däremot stötts och blötts de senaste åren och alternativen har stått mellan den nya Nationalarenan (Swedbank Arena) som byggs i Solna eller Stockholmsarenan som kommer att stå vid Globenområdet.

ANNONS

Nu har AIK nått fram till en gemensam rekommendation för var man vill spela från 2013.

”Rekommendationen är baserad på en helhetsbedömning med de ekonomiska och sportsliga förutsättningarna som avgörande beslutskriterium. Gruppens rekommendation är att AIK Fotbolls hemmaarena från 2013 för herrarnas A-lag blir Swedbank Arena”, framgår av ett pressmeddelande.

AIK kommer nu att kalla till ett extra medlemsmöte i oktober för att avgöra frågan. Hur Arenapanelen kommit fram till sin rekommendation kommer att presenteras för AIK-medlemmarna på klubbens hemsida inom kort.

”Arenapanelens rapport avseende upphandlingen, utvärderingen samt rekommendationen kommer att publiceras senast två veckor innan det extra mötet via AIK Fotbolls hemsida, aikfotboll.se, samt via pressmeddelande.”

Claes Hansen, ordförande i AIK:s arenagrupp som kom fram till att Stockholmsarenan var ett lämpligare alternativ, är förvånad över arenapanelens val av ny hemmaplan.

ANNONS

-Jag är förvånad över att Swedbank arena har lyckats förbättra sitt anbud så pass mycket från den preliminära rundan att det överträffar anbudet från Stockholmsarenan. I sådant fall är de att gratulera. Det ska bli intressant att se detaljerna i anbuden när de presenteras för medlemmarna i AIK på det beslutande medlemsmötet, säger Hansen till TT.

Klubben har också diskuterat att hitta en lösning där man bygger sin egen arena. Detta är fortfarande aktuellt, men det lär dröja många år innan en sådan lösning går att färdigställa. AIK:s föreningsordförande Göran Lööv sa så sent som förra veckan att 2017 är en orealistisk uppskattning för en flytt till en egen arena.

- Även om man i framtiden skulle bygga en egen arena, så vet man inte idag när det skulle vara genomförbart, sa han till fotbollskanalen.se.

ANNONS
Publicerad 2011-09-28 kl 12:21

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto