Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK: Kunde blivit La Liga för Teteh

Det var en dragkamp om AIK:s stjärna mellan Mallorca och Bursaspor, men turkarna drog det längsta strået.
- Mallorca var men ända in i det sista, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till fotbollskanalen.se.

Teteh Bangura hamnar alltså i turkiska ligan och Bursaspor. Men AIK:s sportchef Jens Andersson avslöjar nu att det lika gärna kunde ha blivit La Liga för anfallaren:

- De (Mallorca) var med ända in i det sista. Men det var Bursaspor som gick härifrån vinnandes, säger Andersson till fotbollskanalen.

Och Jens Andersson avslöjar också att det inte var summan som avgjorde, utan det runt omkring som avgjorde budgivningen:

- En del är förstås köpesumman. Men transfers idag handlar mycket om andra utbetalningar.

AIK:s ordförande Johan Strömberg fyller i:

- Övergången betalas ut två gånger. Dessutom finns olika bonusar om klubben når Europa League eller Champions League. Vidareförsäljningsklausulen är dessutom MYCKET bra.

Enligt AIK är det FC Kallon som kommer få en del utav summan och inte Köping FF. Men när fotbollskanalen pratar med Köpings ordförande Thord Gustavsson verkar han tro annat:

- Vi har ingen vidareförsäljningsklausul inskrivet för Teteh, men det kan vara så att vi har rätt till 0,25% eftersom han spelade en halv säsong för oss.

AIK har efter en stark säsong på sistone tappat mark i toppstriden. Men förlusten av Teteh Bangura ska inte tolkas som ett tecken på att de gett upp:

- Vi kommer spänna bågen och fortsätta kriga. Det är ju något försvagande och svårare utan Teteh. Men framgent förstärker det våra möjligheter, kommenterar Andersson.

Ett namn som dykt upp ett flertal gånger i snack om AIK-förvärv är argentinaren Ivan Obolo. Men den rutinerade argentinaren i Arsenal de Sarandi är inte på ingång till AIK. Det slår sportchef Andersson fast.

- Ivan Obolo? Vi är inte kända för den typen av värvningar på sistone.

Publicerad 2011-08-08 kl 19:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons