Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK: Kunde blivit La Liga för Teteh

Allsvenskan

Det var en dragkamp om AIK:s stjärna mellan Mallorca och Bursaspor, men turkarna drog det längsta strået.
- Mallorca var men ända in i det sista, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till fotbollskanalen.se.

Teteh Bangura hamnar alltså i turkiska ligan och Bursaspor. Men AIK:s sportchef Jens Andersson avslöjar nu att det lika gärna kunde ha blivit La Liga för anfallaren:

- De (Mallorca) var med ända in i det sista. Men det var Bursaspor som gick härifrån vinnandes, säger Andersson till fotbollskanalen.

Och Jens Andersson avslöjar också att det inte var summan som avgjorde, utan det runt omkring som avgjorde budgivningen:

- En del är förstås köpesumman. Men transfers idag handlar mycket om andra utbetalningar.

AIK:s ordförande Johan Strömberg fyller i:

- Övergången betalas ut två gånger. Dessutom finns olika bonusar om klubben når Europa League eller Champions League. Vidareförsäljningsklausulen är dessutom MYCKET bra.

ANNONS

Enligt AIK är det FC Kallon som kommer få en del utav summan och inte Köping FF. Men när fotbollskanalen pratar med Köpings ordförande Thord Gustavsson verkar han tro annat:

- Vi har ingen vidareförsäljningsklausul inskrivet för Teteh, men det kan vara så att vi har rätt till 0,25% eftersom han spelade en halv säsong för oss.

AIK har efter en stark säsong på sistone tappat mark i toppstriden. Men förlusten av Teteh Bangura ska inte tolkas som ett tecken på att de gett upp:

- Vi kommer spänna bågen och fortsätta kriga. Det är ju något försvagande och svårare utan Teteh. Men framgent förstärker det våra möjligheter, kommenterar Andersson.

Ett namn som dykt upp ett flertal gånger i snack om AIK-förvärv är argentinaren Ivan Obolo. Men den rutinerade argentinaren i Arsenal de Sarandi är inte på ingång till AIK. Det slår sportchef Andersson fast.

ANNONS

- Ivan Obolo? Vi är inte kända för den typen av värvningar på sistone.

Publicerad 2011-08-08 kl 19:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto