POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

AIK-lånet känner inte rädsla för att ersätta Bahoui: ”Jag kommer med något nytt”

Foto: Bildbyrån

MARBELLA. Snabbhet, fart - och en fruktad vänsterslägga.
Med de egenskaperna hoppas AIK-lånet Jasir Asani övertyga Björn Wesström och Rikard Norling.
- Jag tror på mig själv, säger han till Fotbollskanalen. 

Träningen är slut, men Jasir Asani står kvar. Tillsammans med Sebastian Larsson är det avslutstävling, där förloraren får ner och göra armhävningar i den gassande solen. Under extraträningen syns tydligt att Asani har en hästspark till vänsterfot. 

 - Det är normalt, säger han och skrattar, efter att till slut joggat bort för intervjun.

- Jag har tränat min vänsterfot hela livet.

När lånet av Asani blev klart berättade klubbens sportchef Björn Wesström att man haft spelaren under uppsikt redan ett år tidigare, men att det då inte fanns ekonomi till att lösa övergången. 

- Sedan har vi stött på honom då vi bevakade potentiella motståndare i Europa League. Då spelade han i två av de matcherna som vi bevakade vilket också satte avtryck, sa Wesström till AIK Play då.

Wesström beskrev då Asani som en snabb, vänsterfotad spelare som man hoppas ska kunna röna framgång med att utmana motståndaren. 

- Det är en naturlig ytterforward skulle jag säga, konstaterade Wesström.

Jasir Asani själv ger, via målvakten Budimir Janosevic som agerar tolk, samma beskrivning av sin styrkor. 

- Jag är en spelare som gillar att dribbla, utnyttja min snabbhet och att utmana en mot en. Det för mina styrkor, säger han.

Asani talar ganska bristfällig engelska, men förklarar att det än så länge inte varit ett problem.

- Jag förstår engelska och förstår grunderna i vad de vill ha ut av mig. Men problemet är att jag inte kan uttrycka mig så bra. Jag kan ge enkla svar. Jag förstår mer än vad jag kan säga själv.

Jasir Asani är alltså på lån, till att börja med ett halvår i AIK, från albanska Partizani. AIK har också en köpoption med i avtalet. Karriären inleddes dock i nuvarande Nordmakedonien och i FK Vardar. Han berättar att han inledde i juniorlagen men att han tidigt tog en plats i A-laget. 2017 gick flyttlasset till Albanien och förra säsongen vann han den interna skytteligan på åtta mål samtidigt som Partizani tog hem mästerskapet för första gången på hela 26 år.

- Han fick nummer tio så han var lite av en superstjärna i laget, fyller Janosevic i.

Asani har den något otacksamma uppgiften att försöka ersätta Nabil Bahoui, som bekant är långtidsskadad.

- Självklart är jag ledsen över han är skadad men jag känner ingen press. Jag är här för att vara en lagspelare och för att hjälpa laget. Jag skulle ta vilken position som helst om det innebär att jag kan hjälpa laget. Jag känner ingen press att ersätta Nabbe. Jag tror på mig själv och jag är inte här för att ersätta någon. Jag kommer med något nytt. 

Varför blev det AIK?
- Jag hade hört väldigt mycket bra saker om AIK. För mig är det den kanske största klubben i Skandinavien och först och främst vill jag visa upp mig här vilket möjligen kan vara ett bra steg för min framtida karriär. Gör jag det bra här så finns möjligheten att ta sig längre.

Är målet att de ska köpa loss dig i sommar?
- Självklart skulle jag vara glad om jag fick skriva på för AIK längre fram men vi får se. Jag tar ett steg i taget. Mitt mål är att göra mitt yttersta för laget, göra många mål och många assist.

Det går rykten om att du är snabb. Hur snabb är du?
- Haha, vi har inte mätt så jag kan inte riktigt svara på det…

Janosevic tar vid.

- Jag kan berätta för dig: Han är snabb med bollen och det är det viktigaste för en fotbollsspelare. Han är snabb men för mig handlar det om hur han så snabbt kan byta riktning, med bollen. Det är riktigt svårt. 

Jasir Asani har redan gjort debut för AIK under försäsongen. Härnäst väntar rysta Rostov under lägret. Så här långt trivs han väldigt bra med de övriga. 

- Alla har accepterat mig på ett väldigt bra sätt. Spelarna, ledare och personal. Jag är väldigt glad över att vara här.

Mötet mellan AIK och Rostov spelas den 15 februari med avspark 16.00 och visas på C More Live och cmore.se.

Publicerad 2020-02-10 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå