Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

AIK-löftet lyfts fram av Norling - tackar tränaren: "Så glad"

Foto: SCANPIX

Patrick Kpozo, 19, har slagit sig in i AIK:s startelva. Efter derbysegern mot Hammarby lyftes han fram av tränaren Rikard Norling.
- Jag är så glad för att han ger mig chansen, säger en tacksam Kpozo.

Efter 3-0-segern mot Hammarby under söndagen berömde AIK-tränaren Rikard Norling sitt lag - och han pekade ut speciellt en spelare som han tycker stack ut i derbyt.

- Patrick Kpozo är en av de spelare som gör det riktigt bra. Det var många som var bra men jag väljer att nämna honom, sa Norling på presskonferensen efter matchen.

- Det bästa med det täta matchandet är att det ger spelarna möjlighet att få chansen. Det går inte att spela med samma elva hela tiden, och det är en fördel. Han har fått matchtid och växer med det.

19-årige Kpozo kom till AIK under sommaren 2015 och efter att ha gjort sin allsvenska debut mot Gefle i slutet av maj det här året har vänsterbacken gjort tre allsvenska framträdanden utöver tre matcher i Europa League-kvalet. Under den senaste tiden är det alltså Kpozo som ockuperat platsen på vänsterkanten i det svartgula laget.

Under tränaren Rikard Norlings ledning har talangen inte bara fått chansen, utan också tagit den. Och Kpozo själv är tacksam över den möjlighet som Norling gett honom.

- Han motiverar mig alltid, så jag försöker alltid göra mitt bästa. Han gillar hur jag spelar, och uppmuntrar mig alltid. Det är bra för mig, för jag försöker alltid utvecklas, säger Kpozo.

- Jag känner att jag har hans förtroende och att han tror på mig. Jag försöker alltid göra mitt bästa så att jag ska få chansen.

Efter AIK:s 2-0-mål mot Hammarby, som kom till efter ett inlägg från just Kpozo, sprang ghananen ut till sidlinjen och kramade Rikard Norling.

- Jag var så glad. Han motiverar mig alltid och jag var så glad över att han gav mig chansen att visa vad jag kan. Det var därför jag sprang ut till honom.

Enligt Kpozo själv har inte allsvenskan och AIK sett det bästa av honom än.

- Nej, jag kan utvecklas ännu mer, säger ghananen.

AIK:s lagkapten Nils-Eric Johansson är minst sagt imponerad av sin lagkamrat.

- Den kurvan som han kan ta... Den är spännande, för han har enorm potential. Han är snabb, han är stark och han är skicklig med bollen. Det är kul att se, för han utvecklas hela tiden. Men det är en ung kille, så vi måste vara försiktiga med honom och inte köra slut på honom. Det han har att lära ligger i erfarenheten av att spela matcher, och det kommer han få göra. Det är bara att se var han kommer hamna, för det kommer bli något stort, säger Johansson om Kpozo.

- Det är lite kring positionsspelet som han behöver förbättra, och det är helt naturligt. Man har varit där ute själv och drömt sig bort ibland. Men det är bara att ropa och ligga på honom och se till att han är vaken.

Publicerad 2016-07-25 kl 07:15
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER