Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK om argentinaren: "En nummer 10-spelare"

AIK testar för tillfället argentinaren Rodrigo Soria. Mittfältaren gjorde sitt första pass med föreningen under måndagen.

- Det är en offensiv spelare som mest har spelat på mittfältet och främst centralt - han har haft en nummer 10-roll, berättar AIK:s sportchef Björn Wesström för FotbollDirekt.se.

Förra veckan testade AIK finländaren Toni Koskela, men där skulle en övergång först kunna bli aktuell till sommarfönstret. Läget är precis det samma för Rodrigo Soria.
- AIK har för tillfället svårt att dra på sig fler spelare, säger Wesström. Men vi skulle kunna komma överens med en spelare och skriva kontrakt som börjar gälla från sommaren. Sedan skulle man kunna hitta en lösning där han hittar någon annanstans att spela i ett halvår eller att vi lånar ut honom.

Rodrigo Soria kommer närmast från Quilmes i den argentinska andradivisionen. AIK har aldrig tidigare sett 22-åringen spela tidigare.
- Det är helt och hållet efter tips. Det tillhör ovanligheterna att vi i AIK gör så, men om tipset är bra och källan är trovärdig så kan vi ta in en spelare och sedan bedöma honom i vår verksamhet.

Hur har Rodrigo Soria sett ut?

- Han hade en lång resdag i söndags och jag tror att han kändes på passet. Idag har det sett piggare ut.

Spelar han mot Vasalund på torsdag? - Det är upp till Micke (Mikael Stahre, tränare).

Publicerad 2009-03-10 kl 15:59
Annons
Annons
Annons