POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

AIK om köp av Råsunda: "Vet inte om det är möjligt"

Den alltjämt pågående arenafrågan är återigen i fokus hos AIK. Nu har ett förslag lanserats från supporterhåll att Råsunda köps loss och rustas upp i stället för att hysa in sig på nya Nationalarenan. Ett förslag som AIK inte ställer sig helt kallsinnigt till.

- Alla alternativ som kan vara något försöker vi att utvärdera, säger VD:n Annela Yderberg till FotbollDirekt.se.

Men samtidigt tror hon att det är ett uppdrag som blir svårt att genomföra.
- Jag vet inte om det är möjligt, så det skulle kanske inte vara aktuellt. Det beror helt på omständigheterna. Det är ett alternativ som vi inte har undersökt och jag vet inte ens om det är ett alternativ, säger Yderberg.

Innan augusti 2012 ska AIK ha hittat en ny arena att spela på och även om det är tre år dit, pågår arbetet för fullt för att hitta ett godtagbart alternativ.
- Vi har tre faktorer som vi jobbar efter. Det är det geografiska, utformningen och ekonomin. Och någonstans kommer vi att få kompromissa. Men vi är inte färdiga med den kompromissen än, säger Yderberg.

Representanter från Nationaleranan har vid ett par tillfällen uttalat sig om att det i praktiken är klart att AIK kommer att spela sina matcher där. Men enligt Yderberg är det mycket som återstår. 
- Vi har en dialog med nationalarenan men det är långt ifrån klart.

Även represenanter från den nya Stockholmsarenan som kommer att byggas intill Globen har hört av sig till Yderberg.
- Vi har haft en dialog när det gäller Stockholmsarenan också. Men inte lika detaljerad som med Nationalarenan. Om vi återgår till de punkter vi jobbar efter är inte det geografiska läget söder om söder rätt för oss.

Men är dörren stängd från ert håll när det gäller Stockholmsarenan? - Inga dörrar är stängda.

- Sen får vi ju se också vad som händer angående Hammarby och den arenan och vad jag har förstått kommer det att fattas ett beslut först i höst om det.

Någon deadline har inte satts upp definivit men i december detta år hoppas AIK ha kommit närmare ett beslut.
- Vi vill i år ha kommit så pass långt att vi har några reela alternativ. När vi har kommit överens med AIK FF:s medlemmar och när vi har ett alternativ kommer vi att gå ut med ett pressmeddelande. Vi hoppas kunna göra det i decmeber 2009.

Publicerad 2009-05-17 kl 15:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå