Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK räds inte Elfsborg: "Kan bli en jäkla press på dem"

Segern mot Trelleborg har höjt självförtroendet. Men Elfsborg borta blirbetydligt tuffare. Det tror inte AIK som är rejält sugna på en skalp i Borås.

ELFSBORG

Skador/avstängningar: Jari Ilola (s), Stefan Ishizaki (s), Johan Sjöberg (s), Teddy Lucic (s), Martin Andersson (s).

Preliminär laguppställning: Joakim Wulff - Daniel Mobaeck, Johan Karlsson, Anders Wikström, Mathias Florén - Daniel Nordmark, Anders Svensson - Johan Larsson, Martin Ericsson, Emir Bajrami - Denni Avdic.

Håll ögonen på: Denni Avdic. Den starke och målfarlige anfallaren leder skytteligan på nio mål. Stjärnan bär ikväll en lite annorlunda utstyrsel - nämligen ett skydd för sin knäckta näsa efter incidenten mot Mjällby. Med kollisionen i åtanke har Avdic uttryckt att han kommer gå för fullt och inte visa någon rädsla. Då är mycket vunnet för Elfsborg.

Elfsborg-snack:
- Vårt spel passar bättre på riktiga fotbollsplaner, säger försvararen Anders Wikström till FotbollDirekt.se om senaste förlusten mot Mjällby.

- Det finns inga undanflykter. Vårt spel gynnas kraftigt av bättre planer, men jag vill inte skylla ifrån mig.

- Vi har haft stora skadebekymmer hos mittbackarna, det har inte varit optimalt. Det har blivit lite upp och ner.

- De har ju haft en jobbig säsongsinledning, men kommer stärkta ifrån en seger, så de är säkert taggade. AIK är ett jättebra lag som inte fått det att fungera, men de kommer klättra rejält i tabellen.

AIK

Skador/avstängningar: Jorge Ortiz (s), Walid Atta (s), Nicklas Bergh (s), Kenny Stamatopoulos (s).

Preliminär laguppställning: Tomi Maanoja - Kenny Pavey, Per Karlsson, Niklas Backman, Nils-Eric Johansson - Bojan Djordic, Sebastian Eguren, Dulee Johnson, Martin Mutumba - Miran Burgic, Antônio Flávio.

Håll ögonen på: Antonio Flavio. Den tekniske brassen avgjorde sist mot Trelleborg. Ett mål som kan lyfta både AIK och Flavio själv.

AIK-snack:

- När man ligger där vi ligger kan man nog konstatera att det finns inga lätta uppgifter, vi kommer att få kriga hårt för att ta poäng överhuvudtaget i någon match, säger tränaren Björn Wesström till Fotbolls-Expressen.

- Kan vi hålla tätt bakåt och spela disciplinerat och kanske få in en balja och få första målet, då blir det en jäkla press på dem. Det är klart att det kan bli lite nervigt hos dem också. Då får vi glida på den vågen att de har en torsk i ryggen. Så det är klart att vi kan försöka utnyttja det, säger spelaren Martin Lorentzon till tidningen.

FD-kommentar:
AIK kommer till Borås Arena med en seger i ryggen mot ett Elfsborg som har lite frågetecken i laget på flera punkter. Vill det sig riktigt illa spelar varken Anders Svensson eller Anders Wikström, vilket är två tunga pjäser att undvara. Statistiken talar annars för Elfsborg hemma på Borås Arena och för AIK gäller det att försöka hålla uppe spelet så gott det går.
Sebastian Eguren väntas här göra sitt sista framträdande i AIK-tröjan innan han försvinner iväg på ett VM-läger och det gör att han nog får chansen framför Daniel Tjernström.

Mats Jonsson
Jonas Carlsson
FotbollDirekt.se

Publicerad 2010-05-12 kl 15:35
Annons
Annons
Annons