Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK-spelarna går hårt åt säsongsinledningen: "Det är alldeles för dåligt"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Två segrar efter sju omgångar.
AIK-spelarna är kritiska mot sin egen inledning.
- Det är alldeles för dåligt, säger Stefan Ishizaki till Fotbollskanalen.

Inför säsongen sa AIK:s styrelse att de vill ha guld men inledningen av allsvenskan har inte gått som förväntat. Efter sju omgångar har det bara blivit två segrar och sammanlagt nio poäng. Efter 0-0-matchen hemma mot nykomlingen Jönköpings Södra gick flera av AIK-spelarna hårt åt sig själva.

- Det är inte alls bra med två segrar på sju matcher. Det är det inte. Det är väldigt mycket upp och ner i prestationerna och svårt att få någon riktig kontinuitet i hur vi gör och uppträder. Framför allt här hemma där vi har tre kryss och det känns som att vi hade kunnat vinna alla tre om man ser tillbaka. Nu har vi inte gjort det och då står man här med tre poäng i stället för nio, säger Nils-Eric Johansson till Fotbollskanalen.

Hur ser du på att publiken buade ut er flera gånger under matchen och även skrek: ”Vi vill se AIK?”
- Fansen är lika frustrerade som vi är, men har inte lika många sätt att visa det på så det får bli genom sånger och så. Vi får acceptera det. Det är inte roligt att höra det men vi förstår varför. Vi vet att fansen är upprörda och fansen vet att vi skäms.

Har ni visat upp vad som krävs för att vara ett topplag?
- Nej, det kan jag inte säga att vi har gjort. Det finns mycket potential, det vet vi i hela det här gänget med den här bredden. Det finns enormt mycket potential men potentialen måste ju komma fram på något sätt. Vi måste utnyttja den på rätt sätt. Det finns enormt mycket talang och vilja i det här laget. Men vi måste öppna upp den dörren så att vi får ut styrkorna rejält.

AIK:s tränare Andreas Alm har valt att rotera mycket i startelvan och mot Jönköping var lagkapten Nils-Eric Johansson bänkad för första gången under tiden i klubben. På frågan om det kan vara negativt med att rotera mycket svarar han:

- Det är klart att det kan vara det, det kan betyda bra saker och dåliga saker. En spelare som spelar när man vinner och sedan i nästa match är ute, det är klart att det kan vara frustrerande. Men så är livet också. Man får inte alltid sina viljor igenom. Andreas och ledarstaben har säkert en bra anledning till varför de gör vad och varför. Det får han förklara.

Men har ni fullt förtroende för den roteringen?
- Ja, det är väl bara att acceptera. Det är inte så mycket vi kan göra åt det. Vi har dialoger hela tiden och man kan ju prata om det är något. Det är upp till var och en, men det är han som väljer lag och elvan. Sedan gäller det för oss att göra så gott det vi kan.

I Nils-Eric Johanssons frånvaro var Stefan Ishizaki lagkapten mot J Södra. Även han gick hårt åt sitt eget lag.

- Det är jobbigt. Vi kommer till många inläggslägen men just inläggslägen är mycket 50/50-bollar oftast. Klart att vi helst hade velat spela oss fram till ordentligare lägen. Men tyvärr skapar vi inte så många målchanser.

Hur ser du på er inledning av allsvenskan?
- Väldigt medioker. Vi har inte spelat direkt jättedåligt förutom mot Norrköping. Mot Helsingborg var det okej men effektiviteten var inte bra och avgjorde. Samma sak mot Blåvitt då vi gjorde en bra match och hade kontroll, men de hade fem lägen och gjorde tre mål, vi hade tio lägen och gjorde tre. Effektiviteten i boxen och sedan har vi släppt in lite för många mål.

Hur ser du på två segrar efter sju omgångar?
- Det är för dåligt. Det är alldeles för dåligt. Vi hade kanske velat ha fyra segrar, minst. Det är alldeles för lite poäng och om man ser till spelet i dag på hemmaplan så kommer vi inte upp i den nivån vi vill ligga på.

Hur känner man som spelare när publiken buar och visar missnöje?
- Publiken är nog missnöjda men vi i truppen är nog ännu mer missnöjda. Publiken betalar dyra pengar för att se oss spela och vill så klart att deras lag ska vinna. I dag lever vi inte upp till det som är vårt måtto.

Blir man orolig när man tappar poäng i början och halkar efter?
- Självklart. Serien är 30 omgångar och man ska ta så många poäng som möjligt. Nu får det inte bli så mycket mer poängtapp. Men vi vet ju att serien är otroligt jämn. Snart har det gått en tredjedel så det är klart att det snart börjar bli stressigt.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-05-02 kl 22:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons