Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK-stjärnan ser guldchans - om HIF når Europa

AIK:s lagledning fruktar att guldchansen nu är borta. Men inte lagkapten Nisse Johansson som tror att chansen finns - om Helsingborg går till Europa League.
- Det är inte omöjligt att de blir lite trötta, säger backveteranen.

AIK kan ligga tio poäng bakom Helsingborg efter helgen - då hoppas Nils-Eric Johansson att HIF går vidare i Europa.
Förlusten mot IFK Göteborg under torsdagskvällen var AIK:s andra raka och nu riskerar man att hamna hela tio poäng bakom Helsingborg om skåningarna vinner helgens bortamatch mot Syrianska.

AIK:s tränare Andreas Alm och sportchef Jens Andersson har den senaste tiden fruktat att guldchanserna nu är brända.
Backveteranen Nils-Eric Johansson ger däremot inte upp:

- Vi kör på, det är 30 poäng kvar att spela om. Vi ska försöka vinna varenda match. Men guldbilden är det mer media som har målat upp, säger ”Nisse” till FotbollDirekt.se innan han lägger fram ett tänkbart livline-scenario.

- Vi ska försöka minska avståndet i alla fall, sedan får man se hur det ser ut. Men om Helsingborg klarar sig kvar i Europa har de mycket matcher där och ett hektiskt schema, det är inte omöjligt att de blir trötta, resonerar vice-kaptenen.

I matchen mot Blåvitt saknades Teteh Bangura, istället gick det mesta i AIK:s offensiv via radarpartnern Mohamed - som trots en stark insats inte lyckades hjälpa Solna-klubben till några poäng. Frågan är hur pass beroende AIK är av ”the Banguras”?

- Alla lag är beroende av sina anfallare, det är vi också. Hur pass beroende är Göteborg av Tobias Hysén till exempel? Han är själv, medan vi har två stycken, säger ”Nisse” Johansson.

Med 20 av 30 matcher avverkade ställer vi frågan till Nils-Eric Johansson om han tycker att AIK har presterat över eller under förväntningarna den här säsongen.
Svaret blir något svävande och istället väljer ”Nisse” att fokusera på den starka lagandan som finns inom truppen.

- Jag vet inte riktigt, vi har två förluster nu efter sex raka. Det känns som att det är ett bra go i laget, vi krigar i 90 minuter plus stopptid. Det har studsat motståndarnas väg i de här två matcherna, men stämningen i laget känns bra. Vi fortsätter att kriga oavsett vad det står på resultattavlan.

 

Simon Soltan-Zadeh

 

Publicerad 2011-08-05 kl 12:21
Annons
Annons
Annons