POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

"AIK tog väldigt mycket risker"

Daniel Örlund har hittat formen igen.
Tack vare ett enklare spel.

- Det är lite enklare spel här. AIK tog väldigt mycket risker, det var vårt sätt att alltid spela genom mittfältet. Här i Norge försöker vi också det, men märker vi att det inte fungerar så kan vi använda lite längre bollar, säger Örlund till FotbollDirekt.se.

Daniel Örlund såg ut att gå mot en framtid som tredjemålvakt i AIK. Niklas Bergh hade tagit över platsen i startelvan och samtidigt värvade Solna-klubben Finlands U21-landslagsmålvakt Tomi Maanoja. Tungt för Örlund men lösningen kom snabbt. Anders Grönhagens Fredrikstad kom överens med AIK och Örlund om ett låneavtal säsongen ut.

- Jag hade varit i AIK länge, så det var ganska skönt att få byta. Det kändes som om det var dags att prova något annat ett tag, konstaterar målvakten.

Har du blivit väl mottagen av klubben? - Ja, det tycker jag. Det är många svenskar här och dessutom hade de gjort det väldigt bra innan jag kom hit. Så det var inte särskilt svårt att komma in i laget.

Hittills har Örlund fått vakta målet i två ligamatcher med blott insläppt mål som resultat.

- Det har gått helt okej, det har varit en invägningsperiod på två veckor, men det känns bra.

Avtalet löper säsongen ut och därefter kan Örlund återvända till Solna då ett år återstår på kontraktet med AIK. Men han är inte främmande för att stanna i Norge. Om Fredrikstad har en option på att köpa loss Örlund vill han dock inte berätta.

- Det får du fråga AIK om, säger målvakten.

- Men man kan inte tänka så långt framåt. Om de vill köpa loss mig sedan så innebär det att jag gjort ett bra jobb och det vore smickrande, men den diskussionen får vi ta då.

Oskar Nyström
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-02 kl 16:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå