POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK: "Vi ska förhandla med Ivan"

Foto: Scanpix

Ivan Turina

Ivan Turina har ett bud från Dinamo Zagreb. AIK:s chefsscout Björn Wesström kontrar med att AIK vill inleda förhandlingar om en förlängning. – Om spelaren vill vara kvar är det aldrig några problem att komma överens, säger Wesström.

Ivan Turina, 31, har enligt FotbollDirekt.se:s uppgifter ett bud liggande från sin moderklubb, kroatiska Dinamo Zagreb. Nu bemöter AIK uppgifterna.

– Generellt sett så är det inte konstigt att det finns intresse för en så duktig spelare som Ivan Turina och det är inte förvånande. Jag har svårt att se att han fått konkreta bud eftersom att han tillhör AIK och då är det inte ens tillåtet, säger Björn Wesström till och fortsätter:

- Dinamo Zagreb är professionellare än så. Ibland kan man tolka det där med intresse och konkreta förslag på olika sätt både som journalist, agent och spelare, säger Wesström.

Hur ser du på Turinas situation i AIK?

– Vad gäller vår syn på Ivan så är den väldigt tydlig. Det finns ingen annan agenda än att han ska spela i AIK så länge han trivs och vill. Han värvades 2010 för att ge oss stabiliteten längst bak som vi saknade i ett lag som då var i upplösningsnivå. Han och de övriga vi tog in då skapade stabilitet och var grunden till att vi kom tvåa i allsvenskan förra året.

– Hans personlighet passar extremt bra i AIK och vi vill hitta en lösning med Ivan som sträcker sig längre än nu. Men de diskussionerna väljer vi att inte föra i media utan direkt med Ivan när tajmingen är som bäst under hösten.

Kommer ni föra en diskussion om förlängningen med honom inom kort?
– Vi kommer absolut att prata med honom, men det är samma sak där som med Henok och Majstorovic, att om spelaren själv är intresserad och vill vara kvar är det aldrig några problem att komma överens.

AIK har under sommaren plockat in Henok Goitom, Daniel Majstorovic, Ibrahim Moro och ex-AIK:aren Mohamed Bangura på lån från Celtic.

– Fönstret in har precis stängt och vi kan summera våra två transferfönster 2012 , vinter och sommar, att det har försatt oss i ett väldigt bra sportsligt läge inför avslutningen denna säsongen och starten 2013. Vi började året med att satsa på den truppen som avslutade 2011 och kändes oss ganska säkra på den. Utifrån den har vi sedan kunnat handplocka de egenskaper och personligheter vi sökt för att förbättra truppen, säger Wesström.

– Tittar vi längre fram så är det bara en spelare som inte har kontrakt över 2013 och det är Daniel Tjernström. Det gör att vi själva bestämmer hur vi vill agera och på så sätt inte sitter i knäet på någon annan. Och det är förstås en väldigt bra situation så länge man gör resultat.

Angående värvningarna av Majstorovic och Goitom, trodde du att de skulle spela i AIK i år innan säsongen började?
– Det fanns kontakter på ett eller annat sätt som gav oss de signalerna, det är ju förutsättningarna. Vi kan ju vara hur intresserade som helst men är det inte ömsesidigt så spelar det ingen roll.
- Sen var ju spelarna i skadeperioder när det hände och det har med all sannolikhet hjälpt till så att de blivit tillgängliga för oss, det måste vi vara ärliga och säga, avslutar Wesström.

Publicerad 2012-09-07 kl 15:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå