Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

''AIK visade intresse''

Kristoffer Näfver är ett av nyförvärven som ska lyfta Djurgården från tabellens undre halva. Men han kunde ha hamnat hos ärkerivalen AIK.

- Det var väl förra säsongen som det snackades om det. Men det var aldrig något konkret. De visade intressse under hösten men då var jag korsbandsskadad så det blev inte någonting, säger Näfver till FotbollDirekt.se.

Men nu skall alltså Näfver frälsa Djurgården istället. Övergången från Örebro SK färdigställdes kort innan transferfönstret stängde och vänstermittfältaren har hunnit träna tre pass med sin nya klubb sedan dess. Framförallt hoppas Näfver på en nytändning efter en tung vår i ÖSK där han byttes ut i samtliga nio matcher som han spelade från start.

- Det är väl meningen, att komma igång igen och få en nytändning, säger 22-åringen.

- Jag har inte märkt så mycket stora skillnader på träningarna. Det är väl lite högre tempo och så handlar det väl om att, för min del, vänja sig vid att inte spela på konstgräs.

Har du märkt av lagets form på träningarna? - Faktiskt inte. Det är väldigt positivt här och om man ser till stämningen i truppen och tempot på träningarna så kan man absolut inte tro att det inte gått så bra den här säsongen, svarar Näfver.

Att vänja sig vid Djurgårdens 4-3-3-uppställning ska inte bli något problem för Näfver som redan spelat enligt det systemet i Örebro SK.

- Det beror på hur Siggi (Jonsson) och Paul (Lindholm) väljer att ställa upp, men om det blir 4-3-3 så ska det inte vara några problem. Det var så vi spelade i ÖSK.

Vad har du fått för intryck av tränarna Siggi Jonsson och Paul Lindholm? - De verkar trevliga och träningarna är väldigt bra, så jag är jättenöjd, svarar Näfver.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-08-07 kl 15:50
Annons
Annons
Annons